RADOVI

Sanacija ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića

Općina Centar i Direkcija za puteve KS osigurale 300.000 KM za ova dva projekta

Završetak radova očekuje se za 20 dana

Piše: A. TABAK

10.10.2018


Radnici firme “Grakop” započeli su jučer rekonstrukciju dijelova saobraćajnice u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića u Mjesnoj zajednici Skenderija - Podtekija.  

Obilazak lokacije

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić, u pratnji vršioca dužnosti direktora Direkcije za puteve Selmira Kovača, obišao je tim povodom lokaciju na kojoj su započeli pripremni radovi.

- U saradnji s našim partnerima iz Direkcije, započeli smo sanaciju kolovoza i trotoara u pojedinim ulicama u centru grada. Prema projektnom rješenju, radovi bi trebali trajati 30 dana, ali ćemo taj rok, zbog velikog prometa kroz ove dvije ulice, skratiti na 20 dana – istaknuo je Ajnadžić.

Radnici “Grakopa” jučer započeli rekonstrukciju ulica

Druga faza

Načelnik je najavio i početak druge faze sanacije dijela ulice Armije RBiH na Kromolju te završetak obnove ulice Asima Ferhatovića. Za ova dva projekta Općina i Direkcija za puteve KS osigurale su 300.000 KM.

Obnova četiri ulice

Ajnadžić i Kovač potpisali su početkom septembra sporazum o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice. Predviđena je sanacija ulica Koševo i Kranjčevićeva, čiji će radovi koštati 370.000 maraka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.