REAKCIJA

Oglasili se i uposlenici Zavoda Pazarić: Tražimo od Ćudić da dostavi sve informacije i da dođe da volontira kod nas

Ponuda uposlenika Zavoda za Sabinu Ćudić. Avaz

Piše: N. C. / Avaz

22.11.2019

Nakon što je zastupnica Sabina Ćudić prezentirala javnosti fotografije štićenika Zavoda u Pazariću, oglasili su se i zaposlenici.

- Prema pravilima koje nalaže struka, fizička imobilizacija osoba koje svojim ponašanjem ugrožavaju svoj tjelesni integritet, kao i integritet drugih, potpuno je restriktivan način rada - saopćili su iz Vijeća zaposlenika Zavoda Pazarić.

Dalje se navodi da zaposlenici nisu imali saznanja o mogućoj zloupotrebi spomenutih pravila te se traži od Ćudić da dostavi sve informacije kojima ona raspolaže, a tiču se ovog nehumanog čina.

- Budući da su gospođi Ćudić dostavljene fotografije, a osoba koja ih je snimila, zasigurno raspolaže i informacijama o tome ko je vezao djecu, smatramo da je njena obaveza iznijeti sve informacije - navodi se u saopćenju Zavoda.

Istaknuto je i da su sve informacije veoma značajne kako bi nadležne institucije, kao i Zavod, poduzeli odgovarajuće radnje radi sprečavanja i sankcioniranja odgovornih.

- Pozivamo gospođu Ćudić da, umjesto organiziranja medijskih istupa na kojima prezentira fotografije ove vrste, volontira u Zavodu te na taj način pokaže brigu i senzibilitet - ističu zaposlenici.

Na kraju je zaključeno da je Ćudić, kao zastupnica koja vodi brigu o ljudima s invaliditetom, davno trebala postaviti pitanje zašto nisu osigurani uvjeti za pružanje usluga u ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH te da bi na taj način činila život kvalitetnijim i dostojanstvenijim kako korisnicima, tako i zaposlenicima, a ne organiziranjem predstave za javnost. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.