OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Započeli radovi na sanaciji prilaza stambenim zgradama u Jukićevoj ulici

Općina izdvojila 72.609 KM

Avaz.ba

22.7.2022

Započeli radovi na sanaciji prilaza stambenim zgradama u Jukićevoj ulici. OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Na veliko zadovoljstvo stanovnika stambenih zgrada u Ulici Jukićeva jučer su započeli radovi na sanaciji asfaltne površine od broja 124 do 128, kao i na sanaciji prilaza zgradi od broja 132 do 136.

Stanovnici ovog dijela Jukićeve ulice suočavaju se sa višegodišnjim problemom prilaza domovima zbog velikih oštećenja kako na saobraćajnici, tako i na samim ulazima u stambene zgrade.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je sa saradnicima obišao gradilište te izrazio zadovoljstvo zbog početka radova.

Projekat u cjelosti finansira Općina Centar u čijem budžetu je za ovu namjenu izdvojeno 72.609 KM, a radove izvodi građevinska firma „Grakop“ iz Kiseljaka.

Da podsjetimo, Općina Centar finansirala je veliki projekat rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže i sanacije saobraćajnice u Ulici Jukićeva za šta je iz općinskog budžeta izdvojen iznos od 1.268.380 KM.

Od pomenutog iznosa za realizaciju ovog projekta Općina Centar je za asfaltiranje Jukićeve ulice izdvojila iznos od nešto više od 480.130 KM, dok je za rekonstrukciju separatne kanalizacione mreže izdvojeno 788.250 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.