POTVRĐENO NA PRESU

NiP u Novom Sarajevu ide u opoziciju: Tanović ostao bez podrške

U nastavku našeg djelovanja nastavit ćemo podržavati sve ono što će donijeti dobro našoj lokalnoj zajednici i nećemo opstruirati procese, navedeno je

NiP Novo Sarajevo: Pogriješili smo sa izborom partnera. E. Abaz

Piše: Eldar Abaz

24.2.2023

Općinska organizacija Naroda i Pravde Novo Sarajevo danas je održala pres konferenciju pod nazivom „Status Naroda i Pravde u Općini Novo Sarajevo“.

Kako je navedeno na presu osnovni cilj Naroda i Pravde uvijek je bio i ostat će iz temelja mijenjati ono čemu svjedoče da je loše, neprihvatljivo, nezakonito.

- Pogriješili smo sa izborom partnera s kojim smo željeli donijeti promjene iz temelja. Od danas Narod i Pravda Novo Sarajevo formalno i javno uskraćuje svoju dalju podršku načelniku dr. Hasanu Tanoviću. U nastavku našeg djelovanja nastavit ćemo, kao i do sad, podržavati sve ono što će donijeti dobro našoj lokalnoj zajednici, i nećemo opstruirati procese evidentne alternativne načelnikove većine – rekao je Nijaz Džaka, predsjednik Općinske organizacije Narod i Pravda Novo Sarajevo i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Nema jasne vizije

- Očekivali smo lidera koji će imati jasnu viziju razvoja, okupljati ljude, uspostaviti sistem i unijeti pozitivne i vidljive promjene koje će osjetiti svi. Lidera koji će provoditi javne nabavke bez mrve razumne sumnje u zakonitost, pod čijim nadzorom će zapošljavanje biti provođeno bez ikakve sumnje u zakonitost, koji će, kao neko ko stoji na čelu ove jedinice lokalne uprave, novac poreznih obveznika vratiti lokalnoj zajednici, na najbolji mogući način – dodao je Džaka.

Dalje iz NiP-a Novo Sarajevo navode da u dvije godine obnašanja vlasti načelnik Tanović nije pokazao spremnost na partnerski odnos sa koalicionom većinom koja je stala iza njegove kandidature, pa svoju većinu u Vijeću po potrebi sastavlja od sjednice do sjednice, često i uz ruke Kluba SDA.

Mrtvo slovo na papiru

- Realizacija većih infrastrukturnih projekata u našoj Općini skoro pa isključivo je vezana uz većinsko sufinansiranje sa kantonalnog nivoa, i to uz brojne oborene tendere i kašnjenja, dok se skoro pa pola općinskog budžeta prenosi iz godine u godinu što je bilo praksa i za vrijeme prethodnog načelnika iz SDA.

Mrtvo slovo na papiru ostao i zaključak kojim se od administracije traži da se raskine, po mišljenju Vijeća, štetni ugovor o najmu električnog motornog vozila, na period od 4 godine, po cijeni od oko 90.000 KM - rečeno je.

Istakli su i da sumnjaju u realizaciju javnih nabavki. Uredu za borbu protiv korupcije prijavili su nekoliko prijava.

- U nastavku našeg djelovanja nastavit ćemo, kao i do sad, podržavati sve ono što će donijeti dobro našoj lokalnoj zajednici, i nećemo opstruirati procese evidentne alternativne načelnikove većine - rečeno je na današnjem presu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.