ZAHVALIO NA PODRŠCI

Zelenski razgovarao s Džonsonom: Dogovoreni daljnji zajednički koraci u borbi protiv agresora

Predsjednik Ukrajine je ranije saopćio kako je telefonski razgovarao sa predsjednikom Poljske Andžejem Dudom (Andrzej), kojem se zahvalio na podršci na ukrajinskom putu ka članstvu u EU

Džonson i Zelenski s jednog od susreta u prošlosti. Twitter

E. Ć.

26.2.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je saopćio da je razgovarao sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom (Johnson).

Zelenski se zahvalio Džonsonu na stavu o ruskoj agresiji, a poručio je i kako su dogovoreni daljnji zajednički koraci u borbi protiv agresora.

- Zahvalan britanskom premijeru na njegovom stavu, novim odlukama za unapređenje borbenih sposobnosti ukrajinske vojske. Dogovoreni dalji zajednički koraci u borbi protiv agresora.


Zelenski je ranije saopćio kako je telefonski razgovarao sa predsjednikom Poljske Andžejem Dudom (Andrzej), kojem se zahvalio na podršci na ukrajinskom putu ka članstvu u Evropsku uniju.

- Konkretna svakodnevna pomoć Poljske našoj zemlji je također neprocenjiva. Odnos Ukrajine i Poljske je zajednička historija i, siguran sam, zajednička evropska budućnost. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.