BZK PREPOROD ŽEPČE

Bajramski koncert oduševio publiku

Nastupio Omladinski hor iz Zenice

R. Ag. / Avaz.ba
03.08.2020 17:10

Pripremili zanimljiv repertoar

Foto: Avaz

Povodom Kurban-bajrama u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod (BZK) Žepče na platou ispred Doma kulture održan je koncert „Bajram dođe mirišu avlije“.

Cjelovečernji muzički program izveli su članovi Omladinskog hora Zenica pod rukovodstvom dirigenta maestra prof. Milenka Karovića. Koncertom, muzički bard Karović sa svojim horom još jednom je dokazao visok nivo uspješne realizacije vrhunskih muzičkih događaja.

  • Agić uručio „Zbornik“ prof. Karoviću
    Agić uručio „Zbornik“ prof. Karoviću Foto: Avaz

Prvi bajramski koncert na otvorenom, sa izvanrednim repertoarom, publika je prihvatila sa velikim oduševljenjem. Žepčaci koji su prisustvovali ovom muzičkom događaju nisu mogli sakriti emocije, na interpretacije koje su izveli članovi Hora i vokalni solisti  Merima Mustafić i Ajdin Huskić.

U znak zahvalnosti na vrhunskom muzičkom događaju, ovom prilikom predsjednik BZK Preporod Žepče Rusmir Agić uručio je  prof. Karoviću Preporodov „Zbornik o Ilhamiji“ i magazin „Seharu“ .

  • Publika se pridržavala mjera zaštite
    Publika se pridržavala mjera zaštite Foto: Avaz

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, koncert je održan uz propisane mjere zaštite naložene od strane institucija i zdravstvenih ustanova.  

Komentari

NA VRH