LIČNOST DANA

Tanja Jukić: Veliko i hrabro srce

Svojim iskustvom želi pomoći roditeljima djece sa srčanom manom

Jukić: Angažman kroz Udruženje. Avaz

Piše: D. P. / Avaz.ba

1.2.2020

Životni standard građana Bosne i Hercegovine sve je niži i veliki je broj onih koji dižu ruke od svega i napuštaju zemlju u potrazi za boljim životom.  

Tek rijetki su spremni uhvatiti se ukoštac s problemima u društvu i pokušavaju promijeniti sistem krenuvši s mjesta s kojeg sve promjene počinju – lokalne zajednice.

Jedna od njih je Novotravničanka Tanja Jukić. Nakon što je s dvomjesečnim sinom Vinkom, koji je rođen s teškom srčanom manom, prošla pravu golgotu od poroda u borbi za njegovo zdravlje, odlučila je pomoći drugim roditeljima sa sličnim problemima.



Jukić: Angažman kroz Udruženje. Avaz

I ona malobrojna prava koja pacijenti imaju u ovoj državi zakopana su duboko ispod slojeva papirologije, a do njih je bez savjeta nekoga s iskustvom gotovo nemoguće doći.

Jednako kako se mali borac Vinko, uprkos operaciji na otvorenom srcu, herojski izborio za svoj život, tako se njegova majka bori za živote beba koje imaju iste ili slične probleme. Kroz Udruženje roditelja djece s urođenim srčanim anomalijama svojim iskustvom nesebično pomaže drugima u najtežim životnim trenucima.

Sve dok je ovakvih ljudi, nade za BiH ima. Svaka čast, Tanja, bravo, Vinko!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.