KAMERNI TEATAR 55

Početak rada na predstavi "Schindlerov lift"

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao je na današnjoj pres-konferenciji za medije da je to jedan od značajnijih projekata koji će otvoriti, kako je kazao, katarzične stvari, jer predstava i roman govore o ratnim dešavanjima u Prije

Danas održana pres-konferencija. Fena

L. K. P. / FENA

12.1.2021


U Kamernom teatru 55 uveliko traju probe za predstavu "Schindlerov lift" režisera Kokana Mladenovića, rađenu po istoimenom romanu reditelja i dramaturga Darka Cvijetića.

Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović kazao je na današnjoj pres-konferenciji za medije da je to jedan od značajnijih projekata koji će otvoriti, kako je kazao, katarzične stvari, jer predstava i roman govore o ratnim dešavanjima u Prijedoru.

Ocjenjujući da teatar ima dva zadatka, da otvara probleme i popravlja ljude, Hadžihafizbegović smatra da "ukoliko predstava popravi jednog čovjeka, napravili smo značajan posao".

U tom smislu je Cvijetić izrazio nadu da ukoliko predstava promijeni jednog čovjeka "napravili smo ogroman pomak", navodeći da "promijenivši jednog čovjeka zapravo mijenjate kosmos".

Također bi i režiser predstave Kokan Mladenović volio da predstava i roman budu poticaj da prevlada dobro i da u što skorijoj budućnosti sve loše bude neka davna sahranjena i zaboravljena prošlost.

Predstava "Schindlerov lift" trebala bi premijerno biti izvedena 24. februara, a uloge su između ostalih ostvarili Tatjana Šojić, Gordana Boban, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak i Muhamed Hadžović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.