IGRANJE BOJAMA

Modne kombinacije za proljeće

S dolaskom proljeća pomalo se budi naša razigranost i sve smo spremniji kombinovati upečatljive boje u modnim izdanjima

A. F.

Modne kombinacije za proljeće

Foto: ILUSTRACIJA


Kombinovanje tonova na najneočekivaniji način u modnom svijetu poznato je pod nazivom color blocking, a pored toga što color block kombinacije izgledaju ekstremno chic, unose vedrinu i poletnost u svaki korak koji napravite, a pomažu i da iskažete samopouzdanje. S dolaskom proljeća pomalo se budi naša razigranost i sve smo spremniji kombinovati upečatljive boje u modnim izdanjima.

Od toplih tonova roze, crvene, žute i narandžaste pa sve do hladnih tonova ljubičaste, zelene i plave, ove stilske kombinacije pokazat će vam da je color block zabavna igra u kojoj učestvujete vi, vaša mašta i vaša garderoba. 

Roze i zelena

Ove dvije boje odličan su kontrast hladnog i toplog, a obje izgledaju tako kraljevski i uglađeno. Zajedno prave sklad koji će izmamiti osmijeh svim ljubiteljima mode na ulici.

  • Idealna kombinacija za proljeće

    Idealna kombinacija za proljeće

    Foto: ILUSTACIJA


Crvena, zelena i plava

Kontrast hladnih i toplih tonova recept je za dobar color block. Kada je u pitanju vatrena crvena, ona će odlično izgledati uz zelenu i plavu.

  • Kontrast hladnih i toplih tonova recept je za dobar color block

    Kontrast hladnih i toplih tonova recept je za dobar color block

    Foto: ILUSTRACIJA


Plava, narandžasta i zelena

Tri boje su vam ekstremne? Ne moraju biti, pogotovo kada birate dvije tople i jednu hladnu ili dvije hladne i jednu toplu nijansu. S lakoćom možete kombinovati narandžasti džemper (topla nijansa), ljubičaste hlače (hladna nijansa) i zelene salonke (hladna nijansa), što je i te kakav dokaz da formula funkcioniše.

Više o:

Proljeće Boje
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na