ADEKVATNA NJEGA

Kako održavati plavu kosu ljeti?

Probajte što manje fenirati i stilizirati kosu pomoću pegle ili figara

Probajte što manje fenirati i stilizirati kosu pomoću pegle ili figara. PINTEREST

A. F.

21.8.2021

Prirodni elementi i stalno stiliziranje kose utiču na promjenu nijanse plave boje te ostavljaju kosu suhom i sklonom pucanju


Hidratacija

Blajhanje jako isušuje kosu i uništava prirodna ulja i nutrijente koji se nalaze unutar folikule dlake. Kako bi povratili hidrataciju svojoj kosi predlažemo vam da uložite u dobar regenerator za plavu kosu ili masku za dubinsko obnavljanje kose.


Zaštitite kosu od topline

Probajte što manje fenirati i stilizirati kosu pomoću pegle ili figara. Što manje topline to bolje. Ako se ipak odlučite svoju kosu stilizirati obavezno koristite sprej za zaštitu od topline. Također, probajte kosu što manje izlagati suncu. Naime, sunce i izlaganje UV zrakama dovodi do pojave žutih tonova u kosi. Svoju kosu zaštitite šeširom, a ako to nije look kojem težite obavezno koristite sprej za UV zaštitu.


Ljubičasti šampon

Kako bi spriječili pojavu žutih tonova u svojoj plavoj kosi uložite u dobar ljubičasti šampon kojim čete sami tonirati svoju kosu između odlazaka frizeru. Ljubičaste tonove iz šampona apsorbiraju se u vašu dlaku te tako uništavaju sve žute tonove unutar folikule dlake. Šampon koristite barem jednom sedmično.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.