JEDNOSTAVAN NAČIN

Kako očistiti vještačke trepavice?

Ako namjeravate da svoje vještačke trepavice koristite više puta, sačuvajte kutijicu u kojoj su bile kad ste ih kupili

Mnoge žene često koriste vještačke trepavice. ILUSTRACIJA

A. F.

9.11.2022

Vještačke trepavice jesu onaj naizgled nevažni detalj, ali koji može napraviti razliku između prosječnog i fenomenalnog izgleda. Mnogo žena izbjegava da ih koristi, misleći da je njihova aplikacija teška i da zahtjeva veliku preciznost. Takođe, nisu sigurne kako treba očistiti vještačke trepavice.

S druge strane, neke žeme ne žele da se odreknu glamuroznog izgleda koji one pružaju. U svakom slučaju, prateći nekoliko jednostavnih koraka, one uvijek spremno čekaju na vaš naredni izlazak.

Često se nakon cjelonoćnog provoda, a poslije i pokojeg alkoholnog pića, samo sručimo u krevet, ne vodeći računa o skidanju šminke. To je velika greška. Brižljivim skidanjem make-upa omogućavamo našim porama da ponovo dođu do kiseonika te sprečavamo moguće iritacije.


Lakše nego što mislite

A čišćenje vještačkih trepavica mnogo je lakše nego što mislite, dok će redovno održavanje ovog beauty pomagala učiniti da traju duže i izgledaju isto onako kao i kad ste ih kupili.

Cijeli proces započnite uklanjanjem preostalog ljepila koji se nalazi na vašim vještačkim trepavicama. U tu svrhu, poslužiće vam pinceta. Pomoću nje, pobrinite se da baš svo ljepilo bude uklonjeno savjetuju šminkeri.

Nakon toga, s vještačkih trepavica uklonite i maskaru. Najbolje je da uzmete čistu četkicu, umočite je u micelarnu vodu i nježnim pokretima pređete preko svih dlačica. Micelarna voda učiniće da maskara nestane, a vaše vještačke trepavice biće čiste. Kad ste uklonili svu maskaru, vaticom potopljenom u micelarnu vodu prebrišite još jednom cijele trepavice.


Brisanje čistim peškirom

Na vama je da odaberete micelarnu vodu koju ćete koristiti za njegu lica, kao i za čišćenje vještačkih trepavica, ali vodite računa o tome da to bude kvalitetan proizvod. Ako imate osjetljive oči, budite posebno obazrivi, kako ne biste završili s iritacijom očiju.

Nakon pranja trepavica, osušite ih brisanjem čistim peškirom, ili još bolje, papirnim ubrusom. Ne zaboravite da vaši pokreti moraju biti nježni. U protivnom, možete pokvariti oblik vještačkih trepavica, te će one postati neupotrebljive.

Ako namjeravate da svoje vještačke trepavice koristite više puta, sačuvajte kutijicu u kojoj su bile kad ste ih kupili. Na taj način ćete ih zaštititi od prljanja i sačuvati njihov savršen oblik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.