SAVJETI

Tri stvari koje seks čine nevjerovatnim

Kada želite da provedete noć s nekim, u redu je da maštate o tome kako će sve proći

Možete koristiti i neverbalne metode. Astrozella

Z. K.

25.2.2023

Šta da radite ako ste otišli u krevet sa muškarcem koji vam se činio savršenim u svakom pogledu, ali stvari nisu baš onakve kako ste zamislili...

Odustanite od očekivanja

Kada želite da provedete noć s nekim, u redu je da maštate o tome kako će sve proći. Međutim, razlog za neuspjeh su često naduvana očekivanja. Ne možemo, a da ne primjetimo da je prvi seks rijetko tako vruć i ukusan - mnogo češće smo nervozni i posramljeni.

Ako se ne sjećate kako se razvijao vaš odnos s prethodnim partnerima i da se ne uranjate u svoje fantazije, već da ostanete "u trenutku" - fokusirajte se na svoja osjećanja i taktilne senzacije. Pažljiv pristup će vam pomoći da uživate i pretvorite seks u nevjerovatno i nezaboravno čulno iskustvo.

Razgovarajte o svojim željama

Loš seks je često rezultat loše komunikacije. Razgovaranje o seksu nije lako – često se plašite da povrijedite osjećanja vašeg partnera ili se plašite da odbranite svoje preferencije i želje. Međutim nevoljkost da razgovarate prije seksa, a još više poslije seksa, šteti oboma i minimizira šanse za pravo zadovoljstvo.

Možete koristiti i neverbalne metode – na primjer, pomjerite mušku ruku tamo gdje mislite da pripada. Također, seksolog savjetuje da se ne zaboravi da je seks dvosmjerni saobraćaj i da oba partnera treba da budu zainteresirana za želje jednog drugog.

Ne budite previše ozbiljni

Previše brinuti o utisku koji ćete ostaviti na partnera najbolji je način da se pokvari raspoloženje. Savjet je stvaranje zabavne i razigrane atmosfere kada ste još uvijek obučeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.