PROBLEMI S POHRANOM

Uskoro velika promjena za korisnike WhatsAppa, mnogima se neće svidjeti

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa

Novine od decembra. Facebook

M. Z.

19.11.2023

Od početka decembra uvode se važne promjene za korisnike WhatsAppa, a odnose se na sigurnosne kopije ove popularne aplikacije za dopisivanje i razgovore. 

Ograničenje pohrane

Kako je Google objavio, za korisnike aplikacije WhatsApp Beta od decembra se uvodi ograničenje pohrane u oblaku vašeg Google računa, a od početka godine postepeno će se uvoditi za sve korisnike WhatsAppa na Android platformi.

Lični Google računi dolaze s 15GB besplatnog prostora za pohranu, što je, kako navode, tri puta više od većine mobilnih platformi, a prostor se dijeli između Google diska, Gmaila i Google fotografija. 

Sigurnosne kopije WhatsAppa na Androidu tako će raditi sve dok imate slobodnog prostora za pohranu na Google računu, a kada dosegnete ograničenje prostora, morat ćete osloboditi prostor kako bi se nastavilo sigurnosno kopiranje. Najjednostavnije je brisati fotografije ili videosnimke direktno u WhatsApp aplikaciji te će one odmah biti izbrisane i na Google računu tako da tu radnju ne morate tamo ponavljati.

Sigurnosne kopije

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa. Svaki korisnik koji ima otvoren Google račun ima i 15GB besplatnog prostora, a ukoliko vam to nije dovoljno, možete kupiti i dodatni prostor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.