BURNE REAKCIJE

Gledaoce uznemirio novi Netflixov dokumentarac: Srce mi je u grlu dok gledam ovaj film

Mnogi su šokirani zbog scena u kojima ronioci padaju u nesvijest pod vodom

Scena iz filma. Los Angeles Times

L. S. R.

31.7.2023

Dokumentarni film "The Deepest Breath" na Netflixu se počeo prikazivati prije nešto više od dvije sedmice. Trenutno je jedan od najgledanijih filmova na platformi te je izazvao brojne reakcije gledatelja.

Uznemireni i preplašeni

Mnogi pišu da ih je ovaj dokumentarac uznemirio i preplašio, pogotovo zbog scena u kojima ronioci padaju u nesvijest pod vodom pa ih iz vode izvlače sigurnosni ronioci.

Naime, film koji je režirala i napisala Laura Mekgen (McGann) prikazuje profil talijanske ronilice na dah Alesije Zekini (Alessija Zecchini) u njenoj potrazi za obaranjem svjetskog rekorda uz pomoć sigurnosnog ronioca  Stivena Kinena (Stephen Keenan) u kojeg se tokom priprema zaljubljuje.

Ronjenje na dah

"Srce mi je u grlu dok gledam ovaj film", "Gledao sam The Deepest Breath, film na Netflixu o ronjenju na dah i ovim ljudima koji pokušavaju postaviti rekorde. 

Prikazano je kako se oni onesvijeste na putu prema gore. Vrlo uznemirujuće", "Tjeskoba nakon gledanja ovog filma je nevjerojatna", "Neke scene u filmu su me jako uznemirile", pišu gledatelji na Twitteru.

Neki su se nadovezali i pisali kako smatraju da jeto "jedan od najboljih dokumentarnih filmova" koje su pogledali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.