JET SET

Reper 50 Cent slučajno postao bitkoin milioner

( Twitter)

Avaz.ba

26.1.2018

Čuveni reper 50 Cent slučajno je postao bitkoin milioner.

Naime, prije tri godine prodavao je album za bitkoine i totalno zaboravio na njih. Čak mu ni finansijski problemi u kojima je bio posljednjih godina nisu pomogli da se sjeti da može da unovči kriptovalute. Na kraju je izjavio da je to što je zaboravan odlična stvar.

Prije nekoliko godina je riskirao dok su mnogi bili skeptični i počeo da prihvata uplate za svoju muziku u bitkoinima.

Prvobitno je zaboravio na to, dok ga nedavni skok vrijednosti bitkoina nije podsjetio, kad je shvatio da mu se taj potez nesumnjivo isplatio.

Poznati reper, koji se okušao i kao glumac, prije tri godine je prodavao svoj album "Animal Ambition" za bitkoine. Kurtis Džekson (Curtis James Jackson), kako se zaista zove 50 Cent, time je zaradio 700 bitkoina, što je tada bilo ekvivalent 662 dolara, pišu Nezavisne.

U međuvremenu je radio razne projekte, rješavao finansijske probleme, dok su bitkoini ležali na računu. Kako je ovaj način prodaje više smatrao kao neku igrariju nego ozbiljnu zaradu, 50 Cent je zaboravio da ih uopće ima.

Na njegovu sreću, bitkoin je "eksplodirao" 2018. godine, reper je shvatio da trenutno ima oko 7,7 miliona dolara, prema današnjoj vrijednosti bitkoina.

- Nije loše za dijete s južne strane, ponosan sam na sebe - napisao je slavni muzičar na društvenim mrežama.

Također, priznao je da nije znao šta ga je navelo da pristane da prodaje albume za kriptovalute, ali da je jako sretan zbog čudne odluke koju je donio u prošlosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.