REAKCIJE

Svađe i novac dijele bh. estradu!

Udruženje je bilo na nuli, a kada je došlo na zavidan nivo, postoje oni s ličnim frustracijama, ambicijama i interesima, kaže Smajlović

Matović: Važna skupština #mladen

Piše: E. SKENDEROVIĆ

27.9.2018

Posljednja godišnja sjednica Skupštine Asocijacije kompozitora - muzičkih stvaralaca BiH (AMUS), koja je krajem maja održana u Sarajevu, završila se neslavno, neopozivom ostavkom Dine Merlina na mjesto predsjednika Skupštine. Vršilac dužnosti predsjednika je Mladen Matović, a izvjestan broj članova napustio je AMUS. 

Lične ambicije

Problemi u AMUS-u traju još od proljeća, od kada je, kako se govorilo, „manjina željela srušiti većinu“. Hitno održavanje vanredne sjednice AMUS-a tada je zatražilo 130 članova Skupštine od ukupno 993.

Turbulencije mnogi očekuju i na novoj sjednici Skupštine AMUS-a, koja je zakazana za 29. oktobar u Doboju.

- Ovo udruženje bilo je na nuli, sada kada je došlo na zavidan nivo, postoje oni s ličnim frustracijama, ambicijama i interesima, ali vjerujem da će prevladati razum dobronamjernih - kazao je Almas Smajlović, član Nadzornog odbora.

I Dino Muharemović, jedan od članova AMUS-a, ističe da postoje klanovi zbog kojih konstantno dolazi do nesuglasica.

- Neki ljudi željeli bi da zarade preko noći, a tako ne može – smatra Muharemović.

 Buntovnička varijanta

Da će nova Skupština AMUS-a proći u normalnom tonu, nada se i Geronimo.

- Ne sviđa mi se buntovnička varijanta pojedinaca. Moramo napraviti transparentan sistem u koji će svi biti upućeni – kaže on.

Mladen Matović objašnjava da će Skupština biti u Doboju zato što je na pola puta iz bilo kojeg kraja BiH.

- Želja nam je da dođe što veći broj autora iz cijele BiH i da bi odluke koje se donesu, imale što veći kredibilitet i dignitet - pojašnjava Matović.

Šaran: Ovdje se radi o razvlačenju pameti

Dino Šaran ističe da je njegov problem nešto drugačiji.

- Nezadovoljan sam načinom na koji Upravni odbor komunicira sa Skupštinom, koja je vrhovni organ AMUS-a. Mislim da Skupština nije ispoštovana po mnogim stvarima i da se ovdje radi o razvlačenju pameti - jasan je Dino Šaran.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.