JET SET

Voditeljicu Deu Đurđević čeka još jedna teška operacija

Ima 24-satnu njegu i bitno je da se što više odmara

Voditeljica Dea Đurđević. Printscreen

Avaz.ba

27.2.2019

Voditeljica Dea Đurđević, koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći 7. februara, kada je na nju ispred KBC-a "Dragiša Mišović" naletio autobus, još je na Odjeljenju intenzivne njege, gdje ljekari čine sve da bi ruku koja joj je bila iščupana vratili u funkciju.

Voditeljicu je operirao doktor Bumbaširević, koji je s timom vrhunskih hirurga odlično uradio operaciju. Nju čeka dug i težak oporavak, ali da se Dea oporavlja dobro i da sve ide nabolje, pokazuje i činjenica da je njena povrijeđena ruka topla, i to je dobar znak jer su, najvjerovatnije, živci proradili, kao i cirkulacija.  

- Deu čeka još jedna operacija ruke da bi to sve bilo povezano, kao i dodatne fizikalne terapije, ali ovo je prvi znak ne samo da joj je sačuvana ruka već i da će, najvjerovatnije, moći da je koristi - kaže izvor upućen u liječenje voditeljice. 

Nije poznato kada će Dea biti prebačena na drugo odjeljenje, budući da vlada gripa, a tada bi došla u kontakt s većim brojem pacijenata, što zbog virusa koji vlada nije dobro. 

Voditeljica ima 24-satnu njegu i bitno je da se što više odmara.  

Uz nju su sve vrijeme dečko Mladen Mijatović i majka Nena, koji je mogu vidjeti samo preko stakla jer je ulazak u ovo odjeljenje zabranjen. 


Voditeljica s dečkom Mladenom. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.