PLAVA KRV

Roditelji Kejt Midlton pred bankrotom

rošle sedmice tri radnika u „Party Piecesu“ dobila otkaz

Majkl i Kerol Midlton: U finansijskim problemima

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

31.3.2019

U porodici Midlton (Middleton) trenutno ne cvjetaju baš ruže. Roditelji Kejt Midlton (Kate), vojvotkinje od Kembridža, Kerol (Carol) i Majkl (Michael) imaju finansijske probleme. Njihov privatni biznis, koji su pokrenuli 1987. pod nazivom „Party Pieces“, nalazi se pred bankrotom.

Prošle sedmice otpustili su tri radnika, a kako piše „The Sun“ i četvrta pozicija je pred gašenjem

Bliži li se kraj ovoj uspješnoj kompaniji sa oko 30 radnika, ostaje da se vidi.

Stjuardesa i dispečer

Sve je počelo nakon što je, tada domaćica Kerol, rodila svog sina Džejmsa, Kejtinog brata. Počela je da prodaje torbe i dekoracije za dječije rođendane. Razvilo se porodično cartsvo u vrijednosti od oko 34,5 miliona eura. Ovaj dobitak omogućio je Midltonovima da svoju djecu Kejt, Pipu (Pippa) i Džejmsa pošalju u privatnu školu, kupe posjed u Berkširu i nekretnine u Londonu i investiraju novac u druge poslove, kao što su trke konja.

Zahvaljujući brakovima svojih kćerki, Midltonovi su dospjeli u društvo elite.

Prema pisanju magazina „Hello“, Kerol i Majkl Midlton upoznali su se dok su oboje radili za kompaniju „British Airways“. Kerol je bila stjuardesa, a Majkl dispečer za let.

Vjenčali su se 1980. godine, a nakon sedam godina su odlučili da pokrenu privatni biznis.

Dok su im djeca odrastala, porodica je živjela u kući u Vernham Dinu. Prema pisanju britanskog „Telegrafa“, ovo imanje vrijedi 540.000 dolara.

Godine 2002. Midltonovi su kupili stan u Čelsiju u Londonu, a tu su se kasnije preselila njihova djeca Kejt, Pipa i Džejms. Vrijednost ovog stana je porasla do 2011. godine i iznosi 1,6 miliona dolara.





quote
<p>Baka Kerol u svom domu u Baklberiju u svakoj prostoriji ima po jednu novogodišnju jelku za vrijeme praznika, kao i prostorije za unuke kada dođu kod bake u posjetu.</p>

Ogromno bogatstvo

Od 2005. godine Kerol i Majkl su još više ulagali u nekretnine. Par posjeduje i komercijalne zgrade čija vrijednost iznosi 1,75 miliona dolara.

Majkl je od svog oca dobio i nasljedstvo 2010. godine. Prema informacijama iz 2011. godine, otac Piter je imao bogatstvo od 800.000 dolara. Sve je ostavio četvorici sinova, a kada su se vratili dugovi, svaki je dobio po 130.000 dolara.

Kada se sabere na kraju, roditelji Kejt Midlton imaju bogatstvo u vrijednosti od 67 miliona dolara.

Ovo znači da je Kejt bila finansijski obezbijeđena i prije nego što se udala za princa Vilijama (William), a sve zahvaljujući svojim roditeljima.

Problemi Džejmsa Midltona

Da sve ostaje u porodici, pokazalo se to i na slučaju mlađeg brata vojvotkinje od Kembridža. Nakon što se suočio s poslovnim gubitkom, 31-godišnji Džejms odlučio je krenuti ispočetka, a šansu mu je pružio punac njegove druge sestre, Pipe Midlton, koji ga je zaposlio kao vodiča u svom hotelu. 

Riječ je o jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, koji su posjetili i Bijonse (Beyonce), Elton Džon (John), Bred Pit (Brad Pitt), kao i Leonardo di Kaprio (Di Caprio), a u kojem noćenje u najskupljem apartmanu košta nevjerovatnih 25 hiljada funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.