RAZGOVOR

Feđa Fetahagić: Još neću stati pred kamere

Nisam dobio ni konačan odgovor ljekara o mom zdravstvenom stanju, istakao je

Fetahagić: Najbolje je ne vraćati se u prošlost. Arhiva

Piše: E. BAKIĆ

22.4.2019

Voditelj OBN televizije Feđa Fetahagić prije više od tri i po godine doživio je tešku nesreću prilikom pada u kupatilu u hotelskoj sobi u Splitu.

Fetahagić je zadobio hematom, zbog čega je bio u induciranoj komi, a ljekari su se borili za njegov život. Želja za životom, ali i povratkom svakodnevici, kako je kazao za “Dnevni avaz”, natjerala ga je da se danas osjeća odlično. Iako želi i planira da se vrati na male ekrane, to se još neće desiti, jer čeka konačnu ocjenu ljekara.

 Urednički tim

- U planu je povratak na male ekrane, ali to se zasigurno još neće desiti. Čut će se kad bude. Još nikad nisam dobio ni konačan odgovor ljekara o mom zdravstvenom stanju – govori nam Fetahagić.

Dodaje da se vratio u redakciju OBN–a.

- Radim svoj posao, pripremam emisije. Uglavnom sam u uredničkom timu – govori Fetahagić.

 Težak period

Ističe da je njegovo trenutno zdravstveno stanje dobro i da je veoma zadovoljan.

- Zdravlje je prva liga, odlično se osjećam. Nakon svega, ne mogu i ne smijem se požaliti ni na šta. Nekako imam osjećaj kao da taj težak period nije ni postojao, nije se desio. A i kad se pojave neke misli, trudim se da ono najpozitivnije uzmem i prenesem nekome drugome, kome je potreban moj primjer. Najbolje je ne vraćati se u prošlost i iz onog najgoreg izvući nešto dobro – poručuje Fetahagić.

Svjestan je, kaže, da je moglo biti i mnogo gore.

- Ali, nije bilo i to mi je najvažnije. To me drži. Sretan sam. Jednostavno, drago mi je što sam se vratio na posao, tenisu i što sam sposoban da sve što sam radio prije, radim i sada – kaže Fetahagić.

Dodaje da je kroz svoj oporavak radio na tome da ne razmišlja o kobnom danu i hotelskoj sobi gdje se sve desilo.

- Sve što sam do sada uradio, nisam uspio misleći o tom momentu nego bukvalno o onome šta će današnji dan donijeti – pojašnjava Fetahagić.

Ž6 = Humanost životna misija

- Teške situacije koje dođu u žižu interesiranja javnosti, ne ostavljaju me ravnodušnim. Trudim se da bar telefonskim pozivom podržim neku kampanju. Naše malo ljudima koji su bolesni, znači mnogo, kao da im svojim gestom damo čitav svijet u ruke. Čak sam i trčao za neke humanitarne akcije i to je postala moja misija u životu – iskren je Fetahagić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.