DOGAĐAJI

Praznik u Sarajevu

Festival će trajati do 10. novembra

Trio MOPO: Nastupit će u SARTR-u. Promo

Piše: Avaz.ba

6.11.2019

Sutra počinje 23. izdanje Jazz Festa Sarajevo, koji će do 10. novembra predstaviti raznovrstan program. Na festivalu će i ove godine nastupiti umjetnici različitih generacija, uz veterane muzičke scene, i predstavnici srednje generacije te mladi umjetnici čije vrijeme tek dolazi. Osim 16 koncerata, festivalski program čini i tradicionalni koncert za djecu koji će ove godine biti održan u dva termina te predavanje italijanskog historičara džeza Frančeska Marinelija (Francesco Martinelli).  

Festival će u Narodnom pozorištu u 20 sati otvoriti mlade snage na muzičkoj sceni, "DrummingCellist", odnosno Kristijan Krajnčan i Adam Ben Ezra, koji će održati dva solo koncerta. Nakon toga, u SARTR-u će nastupiti dva sastava – prvo će finski trio MOPO održati koncert sa saksofonistom Džimijem Tenorom (Jimi), a nakon toga nastupa holandski "The EX".  

Ulaznice za 23. izdanje Jazz Festa dostupne su po cijenama nižim nego prethodnih godina, a prodaju se u prostorijama Jazz Festa svakim danom od 10 do 18 i sati te prije početka koncerta na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.