POVRATAK

Mreža CBS razmišlja o povratku serije CSI

U toku su pregovori s glumcima

Serija je krenula s emitiranjem 2000. godine. Agencije

Avaz.ba

11.2.2020

Serija "CSI" je u trenucima svoje najveće popularnosti bila okrunjena kao „najgledanija serija na svijetu”. Sada mreža CBS intenzivno razmišlja o potencijalnom, ali i vjerojatno kratkotrajnom, povratku dvadeset godina stare kriminalističke serije.

Svoju premijeru serija je imala u oktobru 2000. godine u nezahvalnom terminu petkom navečer da bi vrlo brzo postala najveći hit mreže. Serija je zaslužna za nekoliko spinoffova (Majami, Njujork, Sajber) i mnogo imitatora. "CSI" se emitirao od 2000. do 2015., a kroz seriju je prošlo desetak etabliranih glumaca nakon što je Vilijam Petersen (William) otišao s čela tima.

Još nije jasno šta CBS planira, jer cijeli projekt ne postoji na papiru, ali navodno se pregovara s Petersenom i Džordžom Foks (Jorja Fox) oko mogućnosti povratka. Kad bi dobili glavni dvojac — šanse su velike da bi se većina tima okupila oko potencijalne limitirane serije. Autor serije Antoni E. Cuiker (Anthony E. Zuiker) i izvršni producent Džeri Brukhajmer (Jerry Bruckheimer) se vraćaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.