IZOLACIJA

"Letu štuke" objavili novi videospot za pjesmu "Paranoja"

Namjera je da pjesma sadržajem i propratnim videom uveseli i nasmije publiku

"Letu štuke": Zanimljiv videospot nastao u doba samoizolacije. Arhiv

Avaz.ba

1.4.2020

U doba izolacije, kada svi pokušavaju što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je neophodno, muzičarima je teško snimiti nove pjesme i spotove, ali je zato upravo sada važno da budu što kreativniji.

U skladu s time, bend "Letu štuke" odlučio je pod zajedničkim nazivom "Antena iz karantene" da svojim starim pjesmama udahne novi život zanimljivim videospotovima nastalim u doba samoizolacije zbog pandemije koronavirusa

- U vrijeme pandemije i karantina, imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim videobrojevima. Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni - ističe Dino Šaran.

Danas, na Svjetski dan šale, 1. aprila, bend objavljuje pjesmu iz 2008. godine. 

Riječ je o pjesmi "Paranoja", koja je objavljena na albumu "Proteini i ugljikohidrati". Pjesmu prati duhoviti, animirani video. 


- "Paranoja" je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Odatle i ideja da datum objavljivanja bude 1. april, Međunarodni dan šale. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu "Proteini i ugljikohidrati", a sada konačno ima i video, čiji je editor naš Džon Do (John Doe). Uživajte – rekao je Dino Šaran.

"Proteini i ugljikohidrati" je drugi studijski album "Letu štuka". Radi se o zbirci od dvanaest pjesama, uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pjesama s albuma napisana je u periodu između 2006. i 2008. godine i inspirirane su tadašnjom realnom socijalno-političkom situacijom u regiji. Drugi i ne manje važan faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promjene u realnom i emotivnom životu samog autora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.