SRCE SARAJEVA

Panel sa mladim rediteljicama na 26. SFF-u

Od talenata do takmičara

SFF. SFF

Avaz.ba / Fena

15.8.2020

Rumunska rediteljica Ruksandra Gitesku (Ruxandra Ghițescu) i kosovska rediteljica More Rača (More Raça) gošće su panela Od talenata do takmičara (From Talents to Competition), koji će biti organizovan kao dio programa Talenti Sarajevo 26. Sarajevo Film Festivala (SFF).

Panel će biti održan u nedjelju, 16. avgusta, od 11 do 12 sati, a publika mu može pristupiti online na platformi Zoom uz meeting ID: 931 2854 3656. Panel će moderirati Tanja Miščević, zamjenica generalne sekretarke Vijeća za regionalnu saradnju (RCC).


More Rača. Mandy

Ruksandra Gitesku i More Rača su mlade rediteljice čiji filmovi konkuriraju za Srce Sarajeva u glavnom Takmičarskom programu – igrani film 26. Sarajevo Film Festivala. Gitesku i Rača će govoriti o svom radu te o tome iako je sudjelovanje u programu Talenti doprinijelo njihovom profesionalnom razvoju.

Takmičarski program 26. Sarajevo Film Festivala odlikuje se značajanim prisustvom autorica i autora koji su u profesionalnom razvoju bili dijelom inicijative Talenti, koju je utemeljio Berlinale, a koja je već četrnaestu godinu dijelom Sarajevo Film Festivala - saopćeno je iz SFF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.