KORONA KRIZA

Hrvatski pjevač kćerki ne može platiti studij

I režije su mi veliki problem , kaže Alen Vitasović

Alen Vitasović. Arhiva

L. S. R.

3.10.2020

Nagađanja da bi kao epidemiološku mjeru mogli u Hrvatskoj zabraniti točenje alkohola razljutila su pjevača Alena Vitasovića (52).

- Uništili su muzičare i umjetnike, a sad će i ugostitelje. Ljudi će po........ To više nema smisla - kaže Vitasović. Ne nastupa već mjesecima. Tačnije, ne sjeća se kad je zadnji put imao gažu. 

- Zaboravio sam. Nije problem u meni, nego nemam gdje nastupati - požalio se, a pišu 24 sata.

Priznaje da je psihički jako loše. 

- Užasno mi je. Od pete godine sam na pozornici, ništa u životu nisam radio osim pjevanja i sviranja. Teško se snalazim. Država i cijeli svijet su nula - kaže Alen. 

Vrijeme krati snimanjem novih pjesama. 

- Tako zaboravljam na sva ta sra... jer teško je. Nemam nikakve prihode - priznao je Alen.

 Snalazi se, kaže, na svakojake načine.

- Uvijek nešto ušićarim. Ali nije mi to satisfakcija. Želim biti na pozornici. Nisam nastupao od marta - prisjetio se Alen zadnje gaže.


Alwn Vitasović. Arhiva

- Sin mi radi, a kćerka je u srednjoj školi. Više manje mama joj pomaže. Ja živim skromno, uvijek sam tako živio. Nije mi ništa teško palo financijski, nisam materijalist, nego ne mogu kćerki priuštiti plaćanje studija. I režije su mi veliki problem - kaže Alen.

On živi u porodičnoj kući u Orbanićima.

- Nisam ja jedini, većina pjevača, 90 posto nas, smo pu...... Osim ovih najpopularnijih koji su zarađivali velike cifre i imaju neku ušteđevinu - kaže Alen. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.