NEVJEROVATNA SCENA

Tiktoker uhapšen nakon što je gurnuo mikrofon pod nos konju kraljevske garde

Tokom cijelog snimka, gardista ignoriše šaljivdžiju

Tiktoker pored konja kraljveske garde. TikTok

N. Aj.

4.5.2024

Jedan tiktoker uhapšen jer je gurnuo svoj mikrofon pod nos konju kraljeve garde ispred Bakingemske palače, navodi Mirror.

Šaljivdžija, poznatiji po svom TikTok korisničkom imenu imusa18, u videosnimku pod nazivom "Kad intervjuisanje kraljevske garde i konja krene po zlu“, se vidi kako drži mikrofon ispred konja prije nego što ga pita za ime. Tokom cijelog snimka, gardista ignoriše šaljivdžiju. Stražarima uglavnom nije dozvoljeno da govore u javnosti, ali u nekim okolnostima mogu da viču - naprimjer, ako ih neko ometa. Njihova disciplina inače izaziva divljenje turista koji dolaze da posjete London.

Šaljivdžiju je snimio prijatelj, koji je uhvatio trenutak kada se jedan turista obratio tiktokeru. 

- Prestani da budeš tako bezobrazan - rekao je čovjek.

Drugi posmatrač je pokušao da prekrije sočivo da ovaj ne bi snimao. TikToker je kasnije počeo da se raspravlja, što je privuklo pažnju dvojice policajaca.

@ymusa18 I’m innocent #fyp #fypシ゚viral #foryou #viral #police #horse #arrested ♬ original sound - Mzeklend

Policajac je tada gurnuo tiktokera na kapiju i povikao: "Povuci se“. Nedugo zatim čuo se šaljivdžija kako govori: "Smiren sam, miran sam, nema potrebe, brate, da me hvataš za vrat“. Policajac je tada rekao tiktokeru da je uhapšen zbog sumnje da je prekršio javni red i sproveo ga kroz kapije muzeja. Na sopstvenom snimku, šaljivdžija se može videti kako se smiješi u kameru.

Mirror je kontaktirao Ministarstvo odbrane za komentar.

Tiktoker imusa18 je i ranije dijelio videosnimke na kojima je nervirao javnost. Na jednom snimku se mogao videti kako dodiruje ljude na pokretnim stepenicama londonskog metroa. Videosnimci na kojima se popeo na kapije Bakingemske palače i sjedio na barijeri ispred Dauning strita broj 10 privukli su stotine hiljada pregleda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.