NEDAVNO DOŽIVIO NAPAD

Odgođena najtraženija borba godine: Majk Tajson ima zdravstveni problem

Džejk Pole, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ćeš ipak biti nokautiran i zauvijek izbačen iz boksa

Tajson i Pol. AP/Sam Hodde

N. Aj.

1.6.2024

Borba koju su fanovi boksa dugo čekali između Majka Tajsona (Mike Tyson) i Džejka Pola (Jake Paul) odložena je na neodređeno vrijeme zbog zdravstvenih problema legende i to samo nekoliko dana nakon što je doživio napad tokom leta avionom.

Arlington je trebalo da ugosti jutjubera i Majka 20. jula, međutim to će se dogoditi nešto kasnije od predviđenog kako bi se Tajson oporavio, pošto ima problem s čirom. Odluku je potvrdio i Netfliks, koji će raditi prenos.

- Želim da se zahvalim svojim fanovima širom svijeta na podršci i razumijevanju tokom ovog perioda. Nažalost, zbog pogoršanja mog čira, moj doktor mi je savjetovao da smanjim treninge na nekoliko sedmica kako bih se odmorio i oporavio. Moje tijelo je u boljem stanju nego što je bilo od 1990-ih i uskoro ću se vratiti punom rasporedu treninga. Džejk Pole, ovo ti je možda kupilo malo vremena, ali na kraju ćeš ipak biti nokautiran i zauvijek izbačen iz boksa. Zahvalan sam svima na strpljenju i jedva čekam da pružim nezaboravnu izvedbu kasnije ove godine - rekao je Tajson povodom ove odluke.

Navijači koji su ranije kupili karte će moći da traže povrat novca ili da posjete događaj u novom terminu, koji će naknadno biti objavljen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.