KVALIFIKACIJE ZA EP

Debakl bh. košarkašica u Njemačkoj

Najefikasnija u našem timu bila je Kurtni Hart sa 17 poena, devet je dodala Nikolina Zubac

E. Ć.

24.11.2022

Sa večerašnje utakmice "Zmajica". FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je debakl u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju kod Njemačke rezultatom 97:58.

"Zmajice" su uoči ovih kvalifikacija ostali bez nekoliko važnih košarkašica, jer su se povukle Džonkel Džons (Jonquel Jones), kao i Nikolina Delić, Miljana Džombeta, Nikolina Elez i Matea Tavić.

Danas su igrale u sastavu: Anđela Delić, Milica Deura, Kurtni Hart (Courtney Hurt), Nikolina Knežević, Jovana Mandić, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Milina Mišeljić, Ajla Selimović, Gabrijela Visković, Dragana Zubac, Nikolina Zubac.

Najefikasnija u našem timu bila je Kurtni Hart sa 17 poena, devet je dodala Nikolina Zubac, jedan manje Nikolina Knežević. Najbolja u Njemačkoj bila je Marie Guelih (Guelich) sa 18, dok je jedan poen manje dodala Alina Hartman. 

Bh. košarkašice će se već sutra zaputiti u Leuven, gdje će 27. novembra igrati protiv Belgije.

Inače, nakon tri odigrana meča, naša reprezentacija je na omjeru 2-1, kao i Njemačka, dok Belgija i Sjeverna Makedonija igraju svoj susret.

Na Evropsko prvenstvo će se kvalifikovati deset pobjednika kvalifikacijskih grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.





Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.