EUROLIGA

Baskonija ponizila Barcelonu, Panatinaikos se provukao protiv Žalgirisa

Sjajni susreti odigrani su širom Evrope u najjačem klupskom takmičenju na kontinentu

Hauard: Sjajno odigrao utakmicu. Baskonia

N. H.

15.11.2023

Košarkaši Baskonije su pobijedili na dominantan način Barcelonu rezultatom 94:71. 

Baskonija je tokom većeg dijela utakmice imala visoku prednost, a izabranici Duška Ivanovića su, iako u skraćenoj rotaciji igrača, pokazali da će biti veoma opasni u nastavku sezone. 

Ovakva njihova košarka dosta podsjeća na prošlogodišnju Crvenu zvezdu, kada ih je upravo crnogorski stručnjak preuzeo. 

Nevjerovatna trojka Markus Hauard (Marcus Howard), Kodi Miler-Mekintajer (Codi Miller-McIntyre) i Čima Moneke (Chima) bila je u potpunosti nezaustavljiva. Hauard je upisao 26 poena, Mekintajer je dodao 20 uz sedam asistencija, dok je Moneke zabilježio 19 ubačaja. 

Kod Katalonaca najefikasniji je bio Niko Laprovitola sa 14 poena.

Ekipa iz Vitorije je upisala treću pobjedu u nizu i sada imaju po četiri pobjede i poraza, dok je ovo drugi poraz Barcelone u osam odigranih kola.

Panatinaikos je u veoma čvrstoj utakmici u svojoj "OAKA areni" slavio protiv Žalgirisa rezultatom 73:71. 

Utakmica se tokom većeg dijela igrala na jedan posjed, a presudila je veoma dobra odbrana ekipe Ergina Atamana u posljednjim minutama, kao i mirnoća centra Matijasa Lesora (Mathias Lessort) na liniji za slobodna bacanja.

Pobjedi je također doprinijela sjajna partija grčkih košarkaša Dinosa Mitoglua (Mitoglou) i Kostasa Slukasa (Sloukas). Mitoglu je upisao 19 poena, dok je Slukas dodao 16. S druge strane najefikasniji je bio Rolands Šmits sa 15 poena.

Atinski "Zeleni" su upisali četvrtu pobjedu, a ove sezone imaju i isto toliko poraza, dok je Žalgiris na omjeru od 3 pobjede i pet poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.