RAZGRAD

Avaz Sport na treningu "Zmajeva" u Bugarskoj

A. S.

21.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Selektor Robert Prosinečki, nakon što je sinoć otkazao trening nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine, večeras je izveo "Zmajeve" u Trening-centar FK Ludogorec u Razgradu.

Ovo je ujedno bio prvi trening naših reprezentativaca u Bugarskoj uoči prijateljskog susreta koji se igra u petak u ovom gradu od 19 sati. 

Ono što u ovom trenutku najviše zanima bh. javnost je vijest hoće li u meču protiv Bugarske igrati naš kapiten Edin Džeko.

Kao što smo već pisali, čelnici Rome uputili su dopis Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine u kojem su naveli kako "mole selektora Prosinečkog da, ukoliko je moguće, Edina Džeku oslobodi obaveza ili ima ograničenu minutažu u predstojećim prijateljskim duelima."

U dopisu je dodano da Romu očekuju izuzetno važne utakmice u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Barcelone, ali i Serije A. 

Selektor još nije donio odluku, ali se očekuje da Prosinečki udovolji zahtjevu Italijana. U tom slučaju, "Dijamant" ne bi igrao ni u meču protiv Senegala, koji je na rasporedu 27. marta u Francuskoj.  

Džeko u društvu prof. dr. Reufa Karabega i dr. Adnana Hadžimuratovića

Do utakmice s Bugarima naši reprezentativci trenirat će i u četvrtak od 17 sati na "Ludogorets Areni", stadionu u Razgradu kapaciteta 9.000 mjesta, na kojem će u petak, 23. marta, od 19 sati, "balkanski prijateljski derbi" biti i odigran.

Do sutrašnjeg treninga trebalo bi se znati više detalja u vezi nastupa Džeke, koji je u vrhunskoj formi, ali kojeg također očekuju i velika iskušenja u narednom periodu u dresu Rome, prije svega protiv Barcelone u Ligi prvaka, ali i odlučujući dvoboji u Seriji A u borbi za novi izlazak na evropsku scenu. 

Avaz Sport je dobio fotografije s večerašnjeg treninga "Zmajeva", a na njima se odmah može primijetiti da su naši nogometaši trenirali na snijegu i po magli na stadionu u Razgradu.

Slično vrijeme očekuje se i u vrijeme susreta u petak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.