TRANSFERI

Lacio prodaje Sergej Milinković Savića direktnom konkurentu

Klaudio Lotito odbio 160 miliona eura

SMS: Nije u formi kao prošle sezone. Arhiv

index.hr

21.12.2018

Jedan od najvećih ili barem najskupljih transfera u janurskom prijelaznom roku očigledno će se dogoditi na Apeninima. 

Milan je jako blizu Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazija, koji bi bio strašno pojačanje za ekipu Đenara Gatuza (Gennaro Gattuso) u pohodu na povratak u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Cijeli transfer trebao bi biti realiziran za 70 miliona eura. Zanimljivo da je Milan u avgustu poslao ponudu Laciju od 40 miliona eura za posudbu, uz pravo otkupa za dodatnih 120 miliona eura.

Predsjednik rimskog kluba Klaudio Lotito (Claudio) odbio je tako 160 miliona eura, a nekoliko mjeseci kasnije gotovo je prinuđen prodati srpskog veznjaka za upola manju cijenu.

SMS ne igra kao prošle sezone. Ni približno. On je još ljetos želio napustiti Lacio, a jurili su ga brojni evropski velikani. Ipak, Lotito ga nije želio pustiti, pa je nakon loših predstava i igraču pala cijena, a time i prvi čovjek Lacija mora požuriti ako želi zaraditi ozbiljan novac za njega. 

Neki spominju i posudbu kako bi se izbjegli dodatni problemi. Kako bilo, dva kluba bore se za četvrto mjesto i Ligu prvaka, a SMS bi sigurno mogao biti prevaga u drugom dijelu prvenstva, ali u crveno-crnom dresu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.