REPREZENTATIVCI

Mario Vrančić za "Avaz": S Pukijem sam se kladio da ćemo pobijediti

Predvodili ekipu do plasmana u Premijer ligu

Goran ŠUMAR

7.6.2019

Bosanac Mario Vrančić i Finac Temu Puki (Teemu Pukki) u prethodnoj sezoni bili su udarna snaga Norviča, koji je na uvjerljiv način osvojio engleski Čempionšip i plasirao se u Premijeršip.

Naš reprezentativni veznjak je u 38 utakmica postigao 10 golova, uz sedam asistencija, dok je Finac u 46 mečeva 30 puta bio strijelac, uz 10 asistencija. Međutim, u subotu u Tampereu (18 sati), u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, bit će na suprotnim stranama.

Čudan igrač

- Puki je čudan igrač - kroz smijeh konstatuje simpatični Vrančić u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Zašto?

- Nikad ništa ne priča u svlačionici, miran je, a na terenu je dobar igrač. Izgleda čudno, kad ga pogledaš, ali stvarno je dobar fudbaler.

U najboljim je fudbalskim godinama, brz je, dobro stoji i kreće se na terenu, zna zabiti gol - ima nos za to, tako da moram priznati da ima veliki kvalitet.

Jeste li razovarali sa njim u vezi predstojeće utakmice u Tampereu?

- Da, kladili smo se po večeru i nešto sitno eurića ko će pobijediti.

Kome ide opklada u slučaju remija?

- Njemu, dao sam mu i nulu. Ipak, mi smo favoriti u Tampereu, sto posto.

Naš reprezentativni stoper Ervin Zukanović je u nedavnom razgovoru za “Dnevni avaz” također apostrofirao Pukijeve fudbalske kvalitete. Kako je rekao, nezgodan je igrač...

- Upravo tako. Brz je, puno se kreće, otvara, tako da je baš nezgodan za čuvati. Kako se kaže u fudbalskom žargonu, uvijek je tu negdje, nikad ne smiješ zaboraviti na njega. Međutim, mislim da naši stoperi imaju dosta iskustva, tako da će ga imati pod kontrolom.

Baš uživam 

Nakon Finske naša reprezentacija gostuje u Italiji...

- Još je rano da razgovaramo o toj utakmici, jer trenutno razmišljam samo o Finskoj. Italija je daleko, tako da nije dobro razmišljati u duelu u Torinu. Prvo trebamo pobijediti u Finskoj. 

Kako naš tim treba igrati u Tampereu?

- Od prve minute moramo stati na loptu i držati sve konce igre u svojim rukama. Analizirali smo protivnika, tako da znamo šta nas gore očekuje. Bit će to sigurno dobra utakmica u kojoj očekujem našu pobjedu.

Prvi put ste na spisku selektora Roberta Prosinečkog. Posljednju utakmicu za naš državni tim ste odigrali davno, 28. marta 2017. godine - Albanija - BiH 1:2. Vaši utisci?

- Uživam, baš uživam. Dobri treninzi, dobra atmosfera. Nema velike razlike, prije i sad. Istine, tu je sada nekoliko novih, mlađih igrača, ali atmosfera na trenzima i našoj bazi je ponovo za poželjeti. Sretan sam što sam se vratio.

Pregovori s klubom 

Ugovorom ste vezani za Norvič 30. juna 2020. godine. Kakvi su planovi, slijedi prijelazni rok, ali i nastup Premijeršipu.

- Ne znam još definitivno hoću li ostati. Međutim, možda uskoro i produžim ugovor sa Norvičem, jer moj menadžer je u razgovorima sa sportskim direktorom - rekao je Vrančić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.