PARIZ

Uprkos pandemiji koronavirusa Nejmar pravi veliki transfer

Rješavaju se napadača

Nejmar: Otkrivena i odšteta. Arhiv

Avaz.ba

16.3.2020

PSG objavio je da prodaje Brazilca Nejmara (Neymara) i to uz veliki popust. Ova informacija oduševile je čelnike Barcelone, koji ga želi vratiti, piše ESPN i otkriva koliko francuski prvak traži od španskog kluba kako bi mu vratio zvijezdu koju je u ljeto 2017. kupio.

Nejmara je PSG tada platio 222 miliona eura i tako ga učinio najskupljim fudbalerom svih vremena, a sada je spreman na ogroman gubitak kako bi ga se riješio. Spomenuti izvor navodi da je PSG obavijestio Barcelonu da će ga prodati za 150 miliona eura.

S obzirom na to da je Nejmar u najboljim godinama (28), te da je u nepune tri sezone u PSG-u postigao 69, a asistirao za 39 golova, sportski direktor Leonardo želi ga se riješiti kako bi u budžetu i hijerarhiji ekipe napravio mjesta za novu najplaćeniju i najveću zvijezdu, Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe).

PSG sprema novi ugovor za Mbapea (stari istječe na ljeto 2022. godine), jer ga Real Madrid otvoreno zove i zato mu Parižani nude novi ugovor od 50-ak miliona eura godišnje.

Nejmarova godišnja plaća je oko 35 miliona eura, a s bonusima je u prethodnoj godini u PSG-u zaradio između 55 do 60 miliona eura. 

Nejmar: Vraća se u Barcelonu. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.