EURO 2020

Kjelini: Osjetimo povezanost, lakoću i znamo šta ovaj tim može

Uvijek mi se veoma dopadao Kejn

Kjelini: Ovaj turnir je bio emotivno veoma iscrpljujući, od prvog meča sa Turskom do sada. Arhiva

Piše: G. Šumar

10.7.2021

Kapiten reprezentacije Italije Đorđo Kjelini (Giorgio Chiellini), kako je istakao uoči sutrašnjeg (21 sat) velikog finala Eura 2020 protiv Engleske, očekuje veoma tešku utakmicu, ali i dobar rezultat svoje selekcije.

- Ovaj turnir je bio emotivno veoma iscrpljujući, od prvog meča sa Turskom do sada, rekao je Kjelini i dodao:

- Ali, mogu da vam pokažem neke poruke koje sam slao prijateljima još prije početka turnira... Rekao sam im da imam osjećaj da nas čeka ljeto puno emocija, uživanja, magičnih noći i velikih avantura. Znao sam, osjetimo povezanost, lakoću i znamo šta ovaj tim može.

Potom se ostvrnuo i na rivala.

- Bit će teško, izuzetno teško. Uvijek mi se veoma dopadao Kejn (Harry Kane). Sjećam se jednog od njegovih prvih mečeva za Englesku, igrali smo protiv njih u Torinu. Već tada je na mene ostavio impresivan utisak. Imao sam sreće da igram protiv njega i na klupskom nivou. Zna kako da igra u dubinu, kako da pasom zaobiđe odbranu i doda loptu saigraču. Postiže golove i glavom, i sa velike udaljenosti. Engleska ipak nije samo Kejn, na oba krila imaju sjajne igrače, sve njihove izmjene mogle bi da budu u startnih 11 i opet da osvoje turnir. Igrači poput Griliša (Grealish), Sanča (Sancho), Rašforda (Rashford), Kalverta-Luina (Calvert-Lewin), Fodena su na klupi, a svi znamo da su vrhunski fudbaleri, uključujući tu i kapitena Liverpula Hendersona. Mislim da ni mi ni oni nećemo biti uplašeni i znam da ćemo pokazati poštovanje jedni drugima, zaključio je Kjelini.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.