FK SLOBODA TUZLA

Žižović: Na dobrom smo putu

Najveći uspjeh ovog tima je način na koji smo mi igrali i prezentirali klub

Žižović: Možemo biti itekako zadovoljni prvim dijelom sezone. FK Sloboda

Piše: G. Š.

11.12.2021

Šef stručnog štaba tuzlanske Slobode Mladen Žižović, s obzirom na ciljeve koji su postavljeni pred početak sezone, zadovoljan je osvojenim sedmim mjestom.


Najveća prednos

- Što se tiče pozicije, možemo biti itekako zadovoljni s obzirom na ambicije kluba koje smo zadali na početku sezone, iako iskreno, po svemu prikazanom nam nedostaje nekoliko bodova, rekao je Žižović i dodao:

- Najveći uspjeh ovog tima je način na koji smo mi igrali i prezentovali Slobodu. Bili smo konkurentni svim ekipama i skoro cijelu polusezonu proveli u gornjem dijelu tabele.

Posebno je zadovoljan odnosom i atmosferom koja vlada između igrača i trenera. To je, objašnjava, temelj za rast i razvoj u svakom segmentu.

- Najveća prednost našeg tima je sjajna atmosfera. Momci su pokazali visok nivo profesionalizma, svaki trening su odradili maksimalno, a iz takvog trenažnog procesa su došli rezultati, ističe trener Slobode.

Ono po čemu je Sloboda bila specifična jesu mladi fudbaleri.

- Mi smo kompletnu polusezonu davali priliku igračima koji su iz omladinskog pogona. Tu su bili Kenin Devedžić, Alen Kurtalić, Adi Alić, Jasmin Osmić. Zadnju utakmicu smo počeli sa naša dva juniora, ne znam da li je koji tim u toku prvenstva to uradio? To su Eldar Mehmedović i Tarik Kapetanović. Naravno, tu su i starosjedioci Amar Beganović i Saša Maksimović koji su potvrdili svoju vrijednost. Potvrda tog kvalitetnog rada je i poziv u A reprezentaciju za Maksimovića', objašnjava Žižović.

Kada su u pitanju planovi i ciljevi za drugi dio sezone, Žižović kaže da je stabilizacija kluba na prvom mjestu.

- Klub je u jednoj fazi stabilizacije, s obzirom na to da je u prošlosti bilo određenih problema. Mi smo u ovu sezonu ušli onako tiho, bez nekih velikih najava. Neophodno je da se poslože neke stvari, ali ove sezone smo nagovijestili, pogotovo na početku da smo konkurentni. Možemo reći da smo na dobrom putu, na pragu onoga kako treba da treniramo. Ako se ukaže prilika za nešto više, objeručke ćemo je prihvatiti. Pokušat ćemo da se što bolje predstavimo, da guramo što dalje, pogotovo u Kupu, zaključio je Žižović

Mogu li tuzlanski crveno-crni naredne godine do Evrope?. Arhiva

Borba za Evropu

- Zrinjski je jesenas pokazao najviše. Zato su i toliko ispred. Ekipa koja je promijenila sportsku politiku, nakon 16 godina napravila je zaokret. Tuzla City je sa puno ulaganja konačno na poziciji koju su željeli. Imaju kvalitetan igrački kadar i vjerovatno će se boriti za titulu. Ostale ekipe, od trećeg pa do sedmog mjesta, ali računajući i Velež, će se sigurno boriti za to treće i četvrto mjesto koja će voditi u Evropu. Sve to ovisi od pojačanja i kvalitetnih priprema. Onaj ko bude najviše ulagao sigurno će imati najviše šansi. Očekujemo da i mi budemo konkurentni, rekao je Žižović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.