PRIJELAZNI ROK

Bernardo Silva između Barcelone i PSG-a

Maltene sva pitanja Pepu Gvardioli (Guardioli) i Ćaviju (Xavi) ticala su se eventualnog transfera portugalskog ofanzivca

Bernardo Silva. Agencije

G. Š.

25.8.2022

Zanimljivo je bilo na konferenciji za štampu nakon humanitarne utakmice između Barcelone i Mančester sitija na Kamp Nouu (3:3). Sama utakmica najmanje je zapravo zanimala novinare. Centralna tema bio je status Bernarda Silve. Maltene sva pitanja Pepu Gvardioli (Guardioli) i Ćaviju (Xavi) ticala su se eventualnog transfera portugalskog ofanzivca...


Ako stigne ponuda

Trener Barse vodio je računa o svakoj izgovorenoj riječi, ali nije krio koliko je oduševljen Silvinim kvalitetima.

- A ko ne bi volio Bernarda u svom timu? Ili Halanda (Erling Haaland)? Ili De Brujnea (Kevin De Bruyne)? Bernardo Silva izvanredno čuva loptu, donosi prave odluke u sekundi... Sjajan je. Međutim, znate kakva je situacija. Sve zavisi o Sitija. Nema pomaka po tom pitanju, rekao je Ćavi.

Iz Gvardioline izjave može se zaključiti da su "Građani" spremni pustiti Portugalca pod određenim uslovima...

- On je naš igrač, želimo da ostane sa nama. A opet, neću da bilo ko u mom timu bude nesretan. Kao igrač i kao čovjek - radi se o jednom od najboljih sa kojima sam sarađivao. Ali, ako stigne ponuda... Ima još nekoliko dana do kraja prijelaznog roka, ukoliko Bernardo ode, morat ćemo na pijacu. I to uopšte neće biti lako. Treba da znate da on zaista voli Barcelonu, zaključio je španski stručnjak i vjerovtano podgrijao nadu navijača Barse.


Ponuda PSG-a

U međuvremenu, "L'Equipe" je u današnjem izdanju objavio informaciju kako od Silve ne odustaje ni Pari Sen Žermen. Navodno, poslao je novu zvaničnu ponudu u Mančester od čak 70.000.000 eura!

Međutim, ako je Silva zaista toliko zagrijan za Barsu jasno je ko je u ovoj trci favorit...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.