GOLMAN BAJERNA

Manuel Nojer: Imao sam rak kože i tri operacije

Sumnje na to da je bolestan pojavile su se krajem prošle godine kad su se na fotografijama mogli vidjeti flasteri po njegovom licu, a svoju borbu sad je potvrdio i sam

Manuel Nojer: Imao sam tri operacije. AP Photo/Matthias Schrader

S. S.

2.11.2022

Golman minhenskog Bajerna i njemačke reprezentacije Manuel Nojer (Neuer) potvrdio je da se borio sa zloćudnom bolesti. Dijagnosticiran mu je rak kože i već je triput operisan. 

Sumnje na to da je bolestan pojavile su se krajem prošle godine kad su se na fotografijama mogli vidjeti flasteri po njegovom licu, a svoju borbu sad je potvrdio i sam.

- Imao sam rak kože i tri operacije - potvrdio je Nojer, koji bi trebao biti jedna od glavnih zvijezda njemačke reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu. 

Inače, sjajni golman udružio se s teniserkom Anđelik Kerber (Angelique) pa njih dvoje zajedno finansiraju istraživanje i razvoj kreme koja bi štitila od opasnog sunčevog zračenja.

- Budući da neprestano treniramo, igramo i volimo provoditi vrijeme na otvorenom, ključno je da razvijemo moderne zaštite od sunca s faktorom 50+ - objasnio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.