MEDICINSKI SIMPOZIJ UEFA

Karabeg, Hadžimuratović i Šatrović u Frankfurtu

Unija evropskih fudbalskih asocijacija UEFA je u saradnji sa Evropskim vijećem za reanimaciju organizovala Medicinski simpozijum

Reuf Karabeg u akciji. Avaz

3.2.2023

Unija evropskih fudbalskih asocijacija UEFA je u saradnji sa Evropskim vijećem za reanimaciju organizovala Medicinski simpozijum, koji je od 31. januara do 2. februara održan u sjedištu Fudbalskog saveza Njemačke u Frankfurtu.


Sa Medicinskog seminara UEFA-e u Frankfurtu. Avaz

„Važnost medicine u fudbalu“ bio je slogan ovog simpozijuma na kojem su Nogometni savez BiH predstavljali doktori u „A“ reprezentaciji Reuf Karabeg, prof. dr. specijalista opšte i plastične hirurgije, Adnan Hadžimuratović, hirurg, te predsjednik Komiteta za sportsku medicinu Adnan Šatrović.


Važnost medicine u fudbalu“ je bio slogan ovog simpozijuma. Avaz

To je bio prvi ovakav skup nakon pandemije koronavirusa, na kojem su sumirana iskustva iz prethodnog perioda, te analiziran događaj sa reprezentativcem Danske Kristijanom Eriksenom na Evropskom prvenstvu 2020. godine, s ciljem podizanja svijesti o opasnosti od iznenadnog srčanog udara i spremnosti za reakciju u datom trenutku.


Na simpozijumu je učestvovalo preko 350 doktora. Avaz

Na simpozijumu je učestvovalo preko 350 doktora, među kojim su između ostalih bili predstavnici svih članica UEFA. Inače, Medicinski simpozijum UEFA se održava svake četiri godine, a prethodni je bio u Atini.

Ovo je bio prvi ovakav skup nakon pandemije koronavirusa. Avaz

Reuf Karabeg. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.