EVROPSKA LIGA

Juventus kiksao kući, Sevilja uvjerljiva protiv PSV-a

Od 21:00 su odigrane četiri utakmice Evropa lige, a one su priredile još nekoliko zanimljivih rezultata

Sevilja slavila, Juventus kiksao na svom terenu. AP

16.2.2023

Od 21:00 su na programu bile četiri preostale  utakmice Evropa lige, a one su priredile još nekoliko zanimljivih rezultata.

Sevilja koja se muči je savladala bez većih problema ekipu PSV-a 3:0. Jusuf En Nesiri (Youssef En Nesyri) je pogodio pred sami kraj prvog poluvremena, u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Lukas Okampos (Lucas Ocampos) je poduplao vodstvo Sevilje u 50. minuti, dok je Nemanja Gudelj postavio konačnih 3:0 u 55. minuti.

Sevilja je više-manje osigurala prolazak u sljedeću fazu i iako se muči u španskoj ligi, čini se da će opet biti jedan od favorita za osvajanje ovog takmičenja.


Sporting Lisabon se izvukao u posljednjim minutama protiv danskog Mitjilanda. Danci su poveli u 77. minuti preko Emama Ašura (Ashoura).

Portugalci su izjednačili Sebastiana Koateša (Coates) u četvrtoj minuti sudijske nadoknade i tako izbjegli veliko iznenađenje.

Bajer Leverkuzen je poražen na svom terenu od Monaka. Monako je poveo u sedmoj minuti autogolom golmana domaćih Lukasa Hradeckog (Hradecky).

Apotekari su preokrenuli golovima Diabija (Diaby) u 48. i Virca (Wirtz) u 59. minuti, ali su se poslije preokreta opustili.

Prvo je Krepin Diata (Diatta) poravnao u 74. minuti, da bi Aksel Disasi (Axel) u drugoj minuti sudijske nadoknade postigao gol za pobjedu svoje ekipe.

Juventus i Nant su pružili jednu zanimljivu utakmicu, a ona je završena rezultatom 1:1

Juventus je poveo preko Dušana Vlahovića u 13. minuti.

Nant je izjednačio preko Ludovika Blas (Ludovic) u 59. minuti.

Zanimljivo je bilo i u sudijskoj nadoknadi koja je trajala punih 11 minuta. Pred kraj nje je bio gledan čak i VAR, zbog igranja rukom igrača Nanta u sopstvenom šesneastercu, ali nije bilo ništa od penala i utakmica je završena neriješeno.

Rezultati Evropa liga:

Sevilja – PSV 3:0 (En Nesiri 45+2, Okampos 50., Gudelj 55.)

Sporting Lisabon – Mitjiland 1:1 (Koateš 90+4 / Ašura 77.)

Bajer Leverkuzen – Monako 2:3 (Diabi 48., Virc 59. / Hradecki a.g 7., Diata 74., Disasi 90+2)

Juventus – Nant 1:1 (Vlahović 13. / Blas 59.)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.