BUNDESLIGA

Bavarski derbi pripao Bajernu: Viđeno osam golova

U ostalim utakmicama 24. kola je Lajpcig slavio, dok su u Berlinu remizirali Herta i Mainc, kao i u Frankfurtu Ajntraht i Štutgart

Bavarski derbi pripao Bajernu: Viđeno osam golova. Screenshot/Twitter

11.3.2023

Bajern Minhen je u 24. kolu Bundeslige slavio protiv Augsburga rezultatom 5:3.

Spektakl na Allianz Areni je započeo već u trećoj minuti kada je Mergim Beriša (Berisha) pogodio gol ekipe iz Minhena.

Slavlje nije dugo trajalo pošto je taj gol samo razljutio Bajern. Žoao Kanselo (Joao Cancelo) je pogodio u 15. minuti, da bi Benžaman Pavar (Benjamin Pavard) potpuno preokrenuo u 19.

Najljepši gol na utakmici je viđen u 35. minuti. Pavar je svoj drugi gol postigao poslije kornera kada mu je lopta pala na perfektan volej. Do poluvremena je već bilo 4:1, a strijelac je bio Leroj Sane (Leroy).

U drugom poluvremenu je Beriša postigao drugi gol za Augsburg u 60. minuti. Alfons Dejvis (Alphonse Davies) je postigao peti gol za Bajern u 74. minuti. Konačnih 5:3 je postavio Irvin Kardona (Cardona) u trećoj minuti sudijske nadoknade. 

Bajern je ovom pobjedom ostao na prvoj poziciji i sad imaju tri boda više, uz utakmicu više,  od Borusije Dortmund koja igra protiv Šalkea.

U ostalim utakmicama je viđena pobjeda RB Lajpciga nad Borusijom Menhengladbah rezultatom 3:0. Strijelci su bili Timo Verner (Werner) u 57., Emil Forsberg u 71. i Joško Gvardiol u 80. minuti.  

Ajntraht Frankfurt je remizirao sa Štutgartom 1:1. Sebastijan Rode je pogodio u 55. minuti, dok je Silas 75. postavio konačan rezultat.

Isti je rezultat viđen i u Berlinu, gdje je Herta bila domaćin Maincu. Tamo je Džesik Engankam (Jessic Ngankam) iz penala u 18. minuti. Ludovik Ajork (Ludovic Ajorque) je bio strijelac za Mainc. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.