"DIJAMANT" POMOGAO

Kako je Murinjo dogovorio posao u Feneru: Pregovarao je dva sata, a onda je nazvao Džeku

Žoze Murinjo je tokom svoje bogate trenerske karijere vodio Benfiku, Leiriju, Porto, Čelzi, Inter, Real Madrid, Mančester junajted, Totenhem i Romu

Žoze Murinjo. PlatformaX

R. K.

31.5.2024

Portugalski stručnjak Žoze Murinjo  (Jose Mourinho, 61) u januaru je dobio otkaz u italijanskoj Romi, nakon čega više nije imao niti jedan angažman.

Bez angažmana nakon "Vučice"

U posljednje vrijeme povezivan je sa mnogobrojnim klubovima, pogotovo onim u Saudijskoj Arabiji, ali nije preuzeo nikoga.

Sada dolazi do potpunog preokreta, te se povezuje sa klubom kojeg niko nije očekivao.

Naime, kandidat za predsjednika Fenerbahčea Aziz Jildirim (Yildirim), poručio je da će dovesti Murinja na klupu ovog istanbulskog kluba. Jildirim tvrdi da su razgovarali dva sata i da je posao dogovoren.

"TRT Spor" je prvi koji je objavio ovu vijest, a prenijeli su je mnogi turski mediji.

Razgovor sa Džekom i Fredom

Posebno zanimljivo je to da je Mourinjo počeo prikupljati informacije, te da je kontaktirao reprezentativca BiH Edina Džeku i brazilskog veznjaka Freda. 

Džeku i Freda je Portugalac trenirao u prošlosti, Edina u ROmi, dok je Brazilca u Mančester junajtedu.

Bogata trenerska karijera

Žoze Murinjo je tokom svoje bogate trenerske karijere vodio Benfiku, Leiriju, Porto, Čelzi, Inter, Real Madrid, Mančester junajted, Totenhem i Romu. 

Četiri puta proglašen je najboljim trenerom godine, dva puta je osvojio Ligu prvaka, a tome je dodao još 26 drugih klupskih trofeja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.