NOVI TRENER HAJDUKA

Gatuzo je bio "namrgođeni pitbull" kojem niko nije smio ništa, a onda se pojavio Zlatan Ibrahimović

Anegdotu je otkrio Tijago Silva, a priča datira iz perioda od 2010. do 2012. godine

Ibrahimović i Gatuzo. Platforma X

E. Ć.

12.6.2024

Kao bomba je odjeknula vijest da je proslavljeni Italijan Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) postao novi trener fudbalera splitskog Hajduka.

Gatuzo je potpisao ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, a u Split će stići naredne sedmice, kada kreću pripreme "Bijelih" i kada će biti zvanično predstavljen.

Nekada sjajni fudbaler je po završetku igračke karijere postao trener, a do sada je vodio Sion, Palermo, OFI Krete, Pisu, Milan, Napoli, Fiorentinu, Valensiju i Marsej.

Za Gatuza postoji nekoliko sjajnih anegdota, ali je vjerovatno najbolja ona u kojoj je glavni lik Zlatan Ibrahimović.

Provocirao Ibrahimovića

Za vrijeme igračke karijere Gatuzo je bio poznat kao "namrgođeni pitbull". Međutim, ako ste Zlatan Ibrahimović, onda vam i on izgleda kao šala.

Anegdotu je otkrio Tijago Silva (Thiago), a priča datira iz perioda od 2010. do 2012. godine, kada je Brazilac bio član Milana i saigrač Ibrahimovića i Gatuza.

- Jednog dana, na treningu, Gatuzo je od početka do kraja stalno zadirkivao Zlatana i nervirao ga. Cijelo jutro je Zlatan bio meta njegovih šala. Provocirao ga je, ali Ibra je samo šutio.

Zapravo, smišljao je osvetu koja će uslijediti vrlo brzo. Poslije treninga smo otišli u svlačionicu, a njih dvojica su sjedili jedan do drugog. Zlatan je bio miran, a onda...

Servirana osveta

Munjevito je zgrabio Gatuza, okrenuo ga naglavačke i ubacio ga u kantu za smeće koja je stajala pored. Jadni Gatuzo nije mogao da se izvuče nekoliko sekundi, samo je mahao nogama. 

U svlačionici je nastala totalna ludnica, počeli smo da vrištimo od smijeha dok je Đenaro pokušavao da se izbavi. Kunem vam se, sedam dana nisam mogao da prestanem da se smijem - otkrio je jedne prilike Tijago Silva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.