SVJETSKA PRVAKINJA

Svijet je šokirala smrt Tori Bouvi, a sada su komšije otkrile da je bila trudna

Kako su navele njene komšije, ona je imala i dugu historiju nestabilnog i problematičnog ponašanja

Bouvi: Preminula u 33. godini. Twitter

E. Ć.

5.5.2023

Svijet sporta šokirala je vijest da je preminula bivša svjetska prvakinja na 100 meara Tori Bouvi (Bowie) u 33. godini.

Sada se pojavila vijest da je Bouvi bila u sedmom mjesecu trudnoće. Ona nije javno rekla kako očekuje dijete, međutim, njeni prijatelji i komšije su otkrili da je Bouvi bila u poodmakloj trudnoći.

Kako su navele njene komšije, ona je imala i dugu historiju nestabilnog i problematičnog ponašanja. Jedna od komšinica se prisjetila situacije kada je Bouvi na ulici vikala na svog dečka dok je držala nož u ruci.

Također, u jednom incidentu je bivša svjetska prvakinja gađala jajima kuću preko puta.

Inače, Bouvi je pronađena u svom domu u predgrađu Orlanda Vinter Gardena. Istražitelji isključuju ubistvo, ali još uvijek nije poznat uzrok smrti.

Bouvi je rođena u Send Hilu 1990. godine. Atletikom je počela da se bavi još tokom školskih dana i vrlo rano je počela bilježiti uspjehe.

Najveća dostignuća u karijeri ostvarila je u periodu Olimpijskih igara 2016. godine. Na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. osvojila je bronzanu medalju, a na spomenutim igrama u Riju okitila se zlatom u štafeti 4x100, srebrom u sprintu na 100 i bronzom u trci na 200 metara.

Posljednje velike rezultate zabilježila je na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, gdje je osvojila zlatne medalje u trci na 100 metara i u štafeti 4x100.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.