LEGENDARNA IMENA

Ovo su finalisti turnira u Umagu

Ima priliku u sedam dana osvojiti već drugi pobjednički trofej jer je prošlu nedjelju u Gstadu osvojio turnir parova

Za 38-godišnjeg Švicarca ovo je 31. pojedinačno finale na ATP Touru. Twitter

E. A.

30.7.2023

Švicarski teniser Stan Vavrink (Wawrinka) još jednim impresivnim nastupom došao je do pobjede nad Talijanom Lorenzom Sonegom, drugim nositeljem ovogodišnjeg ATP Umaga, svladavši ga sa 6:3, 6:4 te tako bez izgubljenog seta stigao do svog drugog umaškog finala u kojem će ga danas od 20 sati čekati Australac Aleksei Popjrin (Alexei Popyrin).

Za 38-godišnjeg Švicarca ovo je 31. pojedinačno finale na ATP Touru, ali prvo nakon gotovo četiri godine čekanja.

Prvi set

Za pobjedu nad Sonegom trebao je 87 minuta, a toliko je Popjirinu i Mateu Arnaldiju trebalo kako bi završili samo prvi set prvog polufinala u kojem je 23-godišnji Australac slavio sa 6:7 (2), 7:5, 6:3 nakon tri sata i 17 minuta velike borbe.

- Da, ali on je mlad, brže će se oporaviti. No, odigrao sam još jedan odličan meč, najbolji u ovom tjednu i radujem se što ću i nedjelju ponovno biti na terenu - poručio je Vavrinka.

Ostao je još jedan korak na putu prema 17. naslovu u karijeri, prvom od 2017. kad je slavio u Ženevi.

Finale je danas u 20 sati

- Stvarno sam sretan. Igrao sam na visokoj razini, Sonega nije lako pomaknuti. Nisam mu želio dopustiti da ima vremena namjestiti se na udarac. Uspjelo mi je i nadam se da imam u sebi još jednu pobjedu - dodao je Švicarac.

Ima priliku u sedam dana osvojiti već drugi pobjednički trofej jer je prošlu nedjelju u Gstadu osvojio turnir parova sa sunarodnjakom Dominikom Strikerom (Dominicom Strickerom). 

- Posebno je pobijediti na domaćem terenu, ponovno osjetiti te pozitivne emocije. Pokušavam ponovno doći na visoki nivo. Nije lako u mojim godinama vraćati se nakon operacija i dugotrajnog izbivanja, ali uspijevam se motivirati. U meni još ima strasti - izjavio je Vavrinka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.