BIH

PDP: Javnost zgrožena Dodikovim primitivizmom

Zbog psovki i prijetnji poslaniku Borenoviću

Autor:Fena

25.11.2014

Partija demokratskog progresa (PDP) najoštrije osuđuje jučerašnji, kako su saopćili, primitivizam predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je za vrijeme sjednice Narodne skupštine RS opsovao majku i prijetio narodnom poslaniku PDP-a Branislavu Borenoviću.

- Javnost RS još jednom je zgrožena ponašanjem predsjednika Dodika, koji je samo sat vremena nakon što je položio zakletvu kao novoizabrani predsjednik grubo vrijeđao jednog narodnog poslanika. Posebno je žalosno da je skupštinska većina glasanjem potvrdila da ovakvo Dodikovo ponašanje nije vrijeđanje i da ne predstavlja povredu Poslovnika o radu Narodne skupštine - saopćio je PDP.

Kako se navodi, ni narodni poslanik Borenović ni drugi funkcioneri PDP-a ne mogu biti zastrašeni "bahatošću i prijetnjama Dodika i njemu sličnih".

PDP će u narednom periodu biti još žustrija i još snažnija opozicija "režimu koji svakog dana svom narodu i RS nanosi dodatnu štetu".

- Jučerašnje primitivno, bijedno i kukavičko ponašanje predsjednika RS, kao i podrška koju je dobio od poslanika skupštinske većine, predstavljaju najjasniji dokaz da se borba za poštenu, kulturnu i čestitu RS mora nastaviti - dodaje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.