BIH

Nova informacije o heroini: Lamija Odobašić bit će operirana 3. maja

B. ŠIŠIĆ

13.3.2018

Nakon što je na koncertu Asima Bajrića i Zlate Avdić, u organizaciji KSZ-a BiH iz njemačkog Hanaua, prikupljena humanitarna novčana pomoć za liječenje petogodišnje Lamije Odobašić iz sela Bijelo Buče u Turbetu, predstavnici su posjetili Lamiju, koja se liječi na Univerzitetskoj dječijoj klinici u Hajdelbergu.

- Tu večer samo od prisutnih gostiju dobili novčanu pomoć u iznosu od 2.400 eura. Na tu sumu dodali smo i novac koji je sakupljen od prodaje kolača, koje su tu večer spremile članice našeg kluba. Tako da smo Lamijinim roditeljima za njeno liječenje uručili novčanu sumu u iznosu od 2.913,50 eura. Mada je Lamijina operacija trebala biti u martu, liječnici su je pomjerili za maj, tako da će mala Lamija biti operirana 3. maja. Do tada će ostati u Hajdelbergu, a naš klub nastavit će i dalje prikupljati novčanu pomoć za njeno liječenje - rekla nam je predsjednica kluba iz Hanaua Elvira Muminović.

Prema riječima Lamijinih roditelja, njeno stanje je za sada pod liječničkom kontrolom, i Lamija se već privikla na trenutnu situaciju i život u bolnici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.