SKUPŠTINA KS

Forto: Rado bismo da Konakovićeva Vlada bude smijenjena

Vijesti.ba

16.3.2018

Skupština KS raspravljat će na sjednici 19. marta o smjeni premijera Elmedina Konakovića. Pred poslanicima je jedna tačka dnevnog reda - Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi KS.

Poslanik Naše stranke u kantonalnoj Skupštini Edin Forto za Vijesti.ba kazao je da, prevashodno, Zakon i Poslovnik ne prepoznaju smjenu premijera, nego isključivo cijele Vlade KS.

- Ako je iko u prethodne tri godine bio kritičan prema ovom sazivu Vlade, bila je Naša stranka. Ovo nije naša Vlada, niti smo za nju glasali, a nismo bilo čim vezani za nju. Rado bismo vidjeli da ta vlada bude smijenjena. No, ako ovo nije smjena Vlade, ako ćemo i dalje gledati sve ministre koje smo toliko kritizirali zbog stanja u vodosnabdijevanju, javnom prijevozu, obrazovanju, zdravstvu.... Ako će isti ljudi raditi, to onda nije smjena Vlade, nego je kozmetika i nešto što vladajuća većina pokušava da nametne - ko će od danas do kraja mandata slikati pored novootvorenih objekata, a ne da se uradi bilo što na dobrobit građana - istaknuo je Forto.

Stoga će, kako kaže, na sjednici 19. marta Naša stranka principijelno utvrditi radi li se o zahtjevu za smjenu Vlade KS. 

- To bismo svakako podržali. No, ukoliko je riječ o tome ko će se slikati pored novootvorenih objekata, onda bismo izbjegli da u tome učestvujemo. Dakle, Vlada koju mi ćemo mi podržati sigurno neće biti neka nova koju će SDA, SBB i BPS predložiti. Vlada koju ćemo mi podržati jeste ona koja će doći nakon izbora u oktobru - poručio je Forto.

Podsjećamo, inicijativu za smjenu premijera Konakovića pokrenula je SDA. Od 35 poslanika u Skupštini KS, ovaj zahtjev potpisalo je njih 13.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.