OTKRIVAMO

Salihović za nedovršeni hotel traži milion KM

Lukavac: Hotel nikada nije završen, nalazi se prekoputa jezera Modrac ( A. Bajrić)

Piše: M. AŠČIĆ

25.4.2018

Goran Salihović, pravosnažno smijenjeni glavni državni tužilac, odlučio je prodati svoj nikada dovršeni hotel u Lukavcu, koji se nalazi prekoputa jezera Modrac, a za koji, prema nezvaničnim podacima, traži oko milion maraka, otkriva „Avaz“. 

Samo kostur

Iako je ovaj objekt skoro u ruševnom stanju, a njegova gradnja započela je još prije više od deset godina, Salihović sada pokušava po svaku cijenu naći kupca za ovu propalu nekretninu. Ona se nalazi svega nekoliko metara od elitnog hotela „Senad od Bosne“, a teško kompromitirani tužilac, kojeg uskoro očekuje sudski proces, prema informacija „Avaza“, pokušavao ju je prodati i vlasniku tog hotela Enesu Memiću, ali ga je on više puta odbio.

Salihović se u posljednje vrijeme, tvrde naši izvori, dao u opsežnu potragu za kupcem, a spreman je i na pregovore da spusti cijenu hotela, no za sada kupaca nema. Prije nekoliko godina za istu nekretninu koju je, navodno, naslijedio od oca, ali je upitno posjeduje li validne papire za gradnju, tražio je skoro dva miliona maraka, uz obrazloženje da je na idealnom mjestu. Sada traži milion, jer mu je novac prijeko potreban.

Zanimljivo je da ova nekretnina ima samo kostur od četiri sprata, a bivši tužilac ju je počeo graditi u vrijeme kada je bio predsjednik Općinskog suda u Sarajevu.

Prijetio policijom

No, kada je došao na mjesto glavnog državnog tužioca, umjesto na dovršetak radova, Salihović se bazirao na maltretiranje komšija, kojima je branio čak i da parkiraju vozila prekoputa nekretnine, iako se radi o dijelu koji nije u njegovom vlasništvu.

Njegova osionost u trenutku kada ga je čuvalo 12 policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela ogledala se i u tome da je pripadnike te agencije angažirao da zastraše komšije koje nisu željele raditi onako kako Salihović odredi.

Na lice mjesta zvao je čak i policiju i lokalne tužioce. To su potvrdile i fotografije na kojima se jasno vidi da Salihović određuje šta se može ograditi, a šta ne uz policijsku prismotru.

Vikendica i restoran u blizini hotela 

Salihović u blizini hotela ima i vikendicu na kojoj je, prema nikada potvrđenim navodima UKC-a Tuzla, navodno, povrijedio noge kada je kosio travu električnom kosilicom i pao sa zida.

Svega nekoliko metara od njegove vikendice nalazi se i restoran u kojem je, prema navodima Tužilaštva, a što je utvrdila i istraga, trošio desetine hiljada maraka tužilačkog novca namijenjenog za reprezentaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.