BIH

Iz Jajca krenuli učesnici pohoda "Marš mira"

E.C.

7.7.2018

Učesnici "Marša mira - Srebrenica 2018" iz Jajca krenuli su na pješački pohod, koji se održava u sklopu obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini.

Učesnici ovogodišnjeg "Marša mira" iz Jajca, njih 40, jutros su se okupili ispred Centralnog spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima koje se nalazi u haremu džamije Esme sultanije, nakon čega su se uputili na put, koji im, kako nam rekoše, nije težak, jer odaju počast nevino stradalim žrtvama.

Organizator i ovogodišnjeg "Marša mira" je Udruženje boraca organizatora i pokretača otpora Jajce u saradnji s Općinom Jajce.



Jajačke učesnike pohoda na put dug oko 350 kilometara ispratio je načelnik općine Jajce Edin Hozan, uz želju da ih prati dobro zdravlje i svaka sreća, a dovu za uspješan i sretan put proučio je Alija ef. Keško iz Vinca.

- Boravio sam više puta u Srebrenici, ali ovaj put to će biti sasvim drugačije. Osjećaji su pomiješani s tugom, suosjećam se s porodicama koje su izgubile svoje najmilije - kratko je rekao Amel Ahmečković iz Jezera, koji prvi put učestvuje u pohodu ka Srebrenici.

Jajce će sutra dočekati i ugostiti više od 200 učesnika biciklističkog maratona Bihać - Potočari, koji će krenuti iz Bihaća, a prenoćit će u Gradskoj dvorani "Jajce".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.