DIPLOMATSKA POŠTA

Molba trojici kraljeva za posao

Piše: Dijan ... KALAČ

15.7.2018

Proteklih dvadesetak i nešto godina, preciznije otkako sam se demobilisao iz legalnih snaga MUP-a Kantona Sarajevo, nemam radno mjesto. U tom periodu napisao sam više od 400 molbi za posao. Uglavnom prema protokolima državnih institucija. Za veliku većinu nikad nisam dobio odgovor niti obrazloženje zašto nisam primljen.

Sunčev sistem

Stoga, da skratim, napisao bih još jednu javnu molbu adresiranu na kabinet Predsjedništva BiH s obzirom na to da tamo sjede kraljevi svemira i vlasnici života.

Dakle, molba:

Poštovani kraljevi, galaksija čiji smo dio čudesno je prostrana i lijepa. Naš Sunčev sistem od najjednostavnijeg do najkompliciranijeg detalja - savršen je. Planeta Zemlja udaljena je od Sunca približno 150.000.000 kilometara. Ova udaljenost, iako neprecizno izračunata, veoma je zamašna za ljudsko biće, ali još malena u odnosu na udaljenost što razdvaja Sunce od njegove najudaljenije planete u Sunčevu sistemu. Ta udaljenost je 40 puta veća, nešto oko 12 milijardi i predstavlja najveću dimenziju našega Sunčevog sistema, Pluton, ali ipak, taj put prelazi brzinom od 300.000 kilometara u sekundi. Potrebne su milijarde godina da bi do nas doprla svjetlost zvijezda smještenih na granicama poznatog nebeskog svijeta...

Cijenjena tri kralja što sjedite u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, najljubaznije bih vas zamolio da pokušate bar na trenutak zamisliti veličinu, milosrđe i kreativnost najvećega arhitekte svih galaksija i svakako prostor spomenuti, te da u kontekstu tog razumijevanja shvatite koliko ste malecki i svi mi s vama, a onda da uskladite svoje nesporazume tako što ćete prvo meni omogućiti zaposlenje i život dostojan ljudskog bića, a zatim i svima ostalima.

Za savjetnika

Štovani kraljevi, po zanimanju i prema vokaciji sam pjesnik, takoreći umjetnik i tradicionalni arhivar... Imam neke objavljene knjige, tekstove, pjesmice, pripovijetke, a važno je spomenuti da su stihovi prevođeni na strane jezike. Također, veoma efikasno skidam crnu, vlašku, šokačku, balijsku magiju i romski pepeo. Uspješno rješavam sudske sporove, probleme steriliteta, zatim vežem šejtane na kanafu, dresiram ih i po potrebi puštam. Ručnim radom pravim amajlije raznih formi na svim stranim i našim jezicima. Vraćam stare i stavljam nove ljubavi, bioenergijom i hipnozom liječim depresiju kao i ostale psihičke probleme uživo i na daljinu. Hodže jedem za doručak i skidam njihove prostodušne postavke ili što bi u narodu rekli sihre.

Vrlo sam otvoren za sve mlade žene s problemima zatrudnjivanja, energično, efikasno i 100-postotno rješavam. Pa ako može posao, za nekog savjetnika ili barem u obavještajnoj strukturi. Ne bilo vam naređeno.

I tako dalje.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.