MANIPULACIJE

Na listama SDA i članovi SPUS-a!

Piše: M. AŠČIĆ

9.8.2018

Na listama za predstojeće opće izbore, koje je Centralna izborna komisija (CIK) zvanično potvrdila prije nekoliko dana, među kandidatima SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo našla su se i imena bivših i aktuelnih članova Studentskog parlamenta (SPUS), otkriva „Dnevni avaz“.

 Zastupa studente

Riječ je o Harisu Zahiragiću, bivšem predsjedniku SPUS-a i aktuelnom članu Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu (UNSA), koji u ovom tijelu zastupa prava studenata. Ali, istovremeno, javno zastupa i interese stranke, što potvrđuju njegove izjave i statusi, ali i fotografije na društvenim mrežama, koje redovno objavljuje.


Zahiragić je u maju 2015. godine izabran i za potpredsjednika Asocijacije mladih Kantonalnog odbora (KO) SDA Sarajevo. Osim Zahiragića, na listi SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo je i Rijana Jusufbegović, potpredsjednica SPUS-a i nedavno izabrana prorektorica na Univerzitetu Sarajevo, koja se prije nekoliko godina proslavila nastupajući kao pjevačica na studentskim festivalima.



Upravo je ovaj dvojac, koji zastupa političke interesa SDA u SPUS-u, bio i najveći zagovarač da se na UNSA-i pokuša uvesti famozni kodeks ponašanja, a sve kako bi bili diskreditirani pojedini profesori koji javno napadaju režim vladajuće SDA i čelnike ove stranke.

 Upravlja iz sjene

Da je SPUS političko tijelo u rukama SDA, potvrđuje i fotografija Merima Serdarevića, aktuelnog predsjednika SPUS, kojeg je Zahiragić doveo na ovom mjesto kako bi ovim tijelom upravljao iz sjene. Serdarević, također, javno na društvenim mrežama i skupovima podržava SDA.

 Tražio ukidanje ispita

   za vrijeme džume

Zahiragić je u vrijeme obavljanja funkcije predsjednika SPUS-a došao u žižu javnosti time što je tražio da se petkom, u vrijeme džuma-namaza, ne zakazuju ispiti i predavanja na UNSA-i. Ali, njegov je prijedlog odbijen i među univerzitetskom zajednicom okarakteriziran kao neprihvatljiv.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.